Vizitati Sarmizegetusa, un "Machu Picchu romanesc"

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 17:31
4037 citiri
Vizitati Sarmizegetusa, un "Machu Picchu romanesc"

Sarmisegetusa, fosta fortareata a dacilor, are cateva puncte in comun cu citadela regasita a incasilor, Machu Picchu. Pe langa acest important obiectiv turistic din Muntii Orastiei, mai puteti vizita colonia romana, Ulpia Traiana Dacica si o serie de pesteri impresionante prin marime sau prin lucrurile pe care le adapostesc.

Turistii care isi doresc cu adevarat sa viziteze ruinele fostei capitale dacice au de ales mai multe variante.

Puteti lasa masina personala la cabana din Costesti si sa parcurgeti pe jos restul drumului, de aproximativ 20 km.

Cei care au mers cu propriul autovehicul nu recomanda acest lucru persoanelor care detin masini cu garda joasa, din cauza drumului neamenajat.

O alta varianta ar fi sa folositi bicicleta pana la vestigiile dacice.

Un alt dezvantaj al acestui obiectiv turistic este lipsa cazarii.

Cea mai apropiata localitate unde ar putea fi gasite camere de inchiriat pentru noapte este Gradistea de Munte.

In jurul Sarmisegetusei dacii au construit o retea de cetati care pot fi vizitate si azi: Cetatuia Costesti, Blidaru, Fetele Albe sau Piatra Rosie.

La 60 km distanta de fosta cetate dacica, Sarmizegetusa, se afla colonia romana cu acelasi nume. Initial, colonia se numea "Ulpia Traiana Augusta Dacica", dar in timpul domniei lui Hadrian a primit numele de "Sarmisegetusa romana".

Turistii
care ajung pana aici pot admira vestigiile care au reprezentat in trecut Palatul Augustaliilor, baile termale, amfiteatrul, forul, precum si edificiile publice si particulare.

Din 1982 obiectele descoperite de arheologi in urma sapaturilor sunt  pastrate intr-un muzeu.

Printre colectiile gazduite de acesta se numara obiecte de argint si de bronz, ceramica, monede, pietre de mormant, statui ale zeilor romani.

In Arieseni, o alta localitate din Muntii Apuseni sunt patru pesteri frumoase, pe care merita sa le vizitati.

Cu o lungime a galeriilor care insumeaza  peste 4400 metri, Pestera Coiba Mare este cea mai mare din Romania si se afla pe Valea Gardisoara.

Pestera Scarisoara adaposteste cel mai mare ghetar subteran din tara, in timp ce Pestera Ursilor este recunoscuta pentru numarul mare de oase de ursi gasite aici.

Pestera Scarisoara a fost declarata monument al naturii si rezervatie speologica, datorita ghetarului cu o vechime estimata la peste 3.000 de ani. Suprafata acestuia este de 5500 mp, iar stratul de gheata are o grosime ce depaseste in anumite locuri 37 metri.

In Pestera Ursilor exista trei galerii si patru sali: Sala Lumanarilor, Sala Spaghetelor, Sala Emil Racovita si Sala Oaselor.

Ultima pestera pe care o puteti vizita in Muntii Apuseni este Pestera de sub Zgurasti, situata in Cheile Ordancusii, in comuna Garda de sus.

Turistii sunt atrasi de aceasta formatiune speologica datorita jocurilor de lumini facute de razele soarelui in interiorul grotei.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#concediu, #machu, #obiective, #picchu, #sarmizegetusa, #turisti, #turistice , #Obiective turistice