Vezi care sunt cele mai "vesele" locuri de pe planeta

Joi, 09 Iunie 2011, ora 19:12
2390 citiri
Vezi care sunt cele mai "vesele" locuri de pe planeta

Cauti o vacanta unde distractia este garantata? Printre cele mai vesele locuri de pe planeta se afla tari, temple si localitati, conform unui clasament realizat de lonelyplanet.com, care plaseaza Danemarca pe prima pozitie, urmata de localitatea japoneza Hidakagwa si de Andorra.

Danemarca



Danemarca este in mod oficial cea mai fericita tara din lume. Responsabilitatea scandinava are un cuvant greu de spus si din aceasta cauza, statul nordic are foarte mult de castigat.

Desigur, si standardele sunt foarte ridicate, dar foarte rar se intampla ca turistii sau localnicii sa fie dezamagiti.

Mijloacele de transport in comun ajung la timp
, biciclistii au la dispozitie un numar mare de piste, restaurantele nu fac niciodata rabat de la calitate si servesc numai preparate proaspete si delicioase.

In plus, plajele acoperite de nisip fin sunt pline de case de vacanta. O croaziera pana in Copenhaga, cu o canoe, printre fiordurile Iutlandei iti va oferi un argument in plus ca sa intelegi de ce danezii sunt atat de fericiti.

Hidakagwa

“Fericirea” din localitatea japoneaza Hidakagawa are la baza o legenda. Se spune ca zeita Niutsuhime no Mikoto a dormit prea mult si a intarziat la o mare intalnire cu spiritele japoneze, kami.

Celelalate zeitati au ras de ea si de nepunctualitatea ei.

De atunci, anual, locuitorii din Hidakagawa ies pe strazile orasului, intr-o procesiune colorata si vesela, condusa de un clovn. Conditia obligatorie pentru participanti este fericirea generala.

De altfel, in scurta vreme, toata lumea este cucerita de glumele clovnului si chicotele molipsitoare ajung pana la altarul zeitei Niutsuhime.

Andorra

In cazul in care starea buna de sanatate este un indicatori al starii de fericire, atunci cu siguranta ca principatul dintre Franta si Spania se numara printre cele mai vesele regiuni.

Locuitorii din Andorra sunt in acelasi timp sanatosi si fericiti, mai ales ca au una dintre cele mai mari sperante de viata, din lume: 83,5 ani.

Lonelyplanet.com subliniaza ca o influenta importanta o are aerul tare de munte. Pirineii domina micutul principat, aflat la o altitudine medie de 1.996 de metri. Atractiile variaza, de la drumetii si ciclism pe timpul verii, pana la schi in sezonul friguros.

Malawi

Malawi, un loc supranumit “inima fierbine a Africii” se numara pintre cele mai “vesele” zone de pe Glob. Locuitorii sunt demni de admiratie, pentru ca traiesc intr-una dintre cele mai sarace tari ale lumii, dar cu toate acestea ospitalitatea cu care ii intampina pe turisti este ireprosabila.

Vei vedea zambete peste tot, indiferent ca te afli in cautarea unor suveniruri interesante, in pietele cu lemn sculptat, din capitala Lilongwe, ca asisti la ceremoniile religioase din templele oraselor sau ca esti pur si simplu pe pasunile pline de elefanti ale Parcului National Liwonde.

Templul Tian Xing Yong

In ciuda numelui sau promitator, Tian Xing Yong  (Templul Vesnic Fericit) este caracterizat de numarul mare de vanzatori de bauturi si de parcarile aglomerate, noteaza lonelyplanet.com. Cu toate acesta, lacasul de cult este in permanenta vizitat de turisti.

Situat in provincia Fujian, in partea de nord, templul este ascuns de vai intretaiate de cascade, intr-o zona deosebit de frumoasa.

Poti ajunge pana la templu, printr-o plimbare printre plantatiile de bambus si tufisurile de ceai. Alternativa ar fi sa alegi drumul pe apa, folosind o pluta din ratan, care te va duce pe raul Nine Twists. Alege un ghid care iti va putea prezenta cateva nise sapate de apa in stanca, despre care se presupune ca au o vechime de peste 4.000 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#vacanta, #turisti, #obiective turistice , #Obiective turistice