Udrea: Lipsa toaletelor e o problema grava, dar nu e problema mea

Sambata, 22 August 2009, ora 11:40
2390 citiri
Udrea: Lipsa toaletelor e o problema grava, dar nu e problema mea

Ministerul Turismului recunoaste ca lipsa de toalete publice din locurile frecventate de turisti reprezinta o problema grava, ce trebuie rezolvata cat mai curand, insa rezolvarea ei nu este de competenta sa, ci a administratiilor locale si a Administratiei Nationale a Drumurilor, precizeaza NewsIn.

"Reprezentantii ministerului au discutat aceste aspecte atat cu primari si presedinti de consilii judetene, cat si cu conducerea Automobil Clubul Roman", se arata intr-un comunicat al Ministerului Turismului.

Comunicatul a fost remis dupa ce, vineri, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) a anuntat ca Ministerul Turismului nu s-a implicat inca in rezolvarea problemei toaletelor publice din zonele turistice si a reclamat campaniile derulate de acest minister pentru promovarea pe plan extern.

Totodata, Ministerul Turismului a considerat ca acest atac venit din partea ANAT este de natura politica.

"Daca familia sau prietenii d-nei Corina Martin, presedinta ANAT, doresc sa vanda toalete ecologice catre administratiile publice locale, ii recomandam acesteia sa se adreseze primariilor conduse de colegii lor PSD. Ne surprinde pozitia d-nei Corina Martin fata de actiunile ministerului de promovare externa a Romaniei ca destinatie turistica, cu atat mai mult cu cat aceste actiuni ajuta agentiile de turism sa isi sporeasca veniturile.

Constatam cu regret ca, sub presedintia d-nei Martin, ANAT risca sa se transforme, prin pozitii ca cele exprimate public vineri, dintr-o asociatie reprezentativa pentru agentiile de turism intr-un instrument PSD folosit in batalia politica", se arata in comunicatul MT.

Conform reprezentantilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, autoritati locale care au raspuns solicitarii de a rezolva problema toaletelor publice pentru turisti. au fost cele de pe Litoral si din Delta Dunarii, care si-au aratat disponibilitatea de a amplasa toalete in locatiile indicate de ANAT.

ANAT a trimis in luna iunie o adresa cu solutiile propuse de asociatie catre Consiliile Judetene pe raza carora se afla zone turistice deficitare in toalete publice, precum si catre Ministerele Turismului si ale Mediului.

Lista a fost intocmita in baza raspunsurilor primite de la membrii ANAT si de la autoritatile locale din Constanta, Tulcea, Galati, Buzau, Alba, Covasna, Bihor, Harghita, Cluj, Vrancea, Mures.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism a demarat, pe 19 mai anul curent, o campanie la nivel national prin care s-a urmarit identificarea locatiilor din zonele de interes turistic deficitare la capitolul toalete publice.

Potrivit rezultatelor campaniei ANAT, Valea Doftanei, Valea Teleajenului, Valea Calugareasca si Valea Prahovei sunt deficitare la toalete publice. Azuga, Comarnic si Cornu nu dispun de nicio astfel de toaleta, iar la Valenii de Munte, Maneciu-Cheia si Cornu se intentioneaza amenajarea de grupuri sanitare.

Totodata, Breaza dispune de o toaleta publica cu mai multe cabine pentru barbati si femei, iar Campina dispune de un grup sanitar in centrul orasului foarte bine amenajat si nou, care cuprinde chiar si cabine de dus.

Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, toaletele ecologice de aici sunt utilizate doar la evenimente. Singurele care stau bine la capitolul grupuri sanitare sunt statiunile Sinaia si Busteni, unde toate obiectivele turistice au toalete publice cu mai multe cabine si in conditii foarte bune.

Pe Valea Cerbului insa, una din cele mai preferate zone ale turistilor pentru campare, nu se pot amenaja toalete, acest lucru fiind interzis prin lege. 

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#Udrea, #toalete, #probleme, #turism, #turisti, #vacanta, #concediu , #Obiective turistice