Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udrea investeste peste 850.000 de euro in indicatoare turistice

Udrea investeste peste 850.000 de euro in indicatoare turistice

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va organiza in 15 martie o licitatie pentru achizitionarea de lucrari de proiectare, confectionare, instalare si intretinere a indicatoarelor turistice de informare si orientare pentru 1.215 de obiective, contract de 847.675 euro, fara TVA, transmite NewsIn.

"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului continua proiectul inceput anul trecut, de semnalizare a obiectivelor turistice - monumente incluse in patrimoniul mondial UNESCO, dar si a celor situate pe rutele culturale sau in arii protejate.

MDRT colaboreaza, in acest proiect, cu Ministerul Culturii si Cultelor, impreuna cu care sunt stabilite obiectivele turistice care ar trebui incluse in proiect, intr-o prima faza, pentru fiecare judet. (...)


Achizitia acestor lucrari are ca scop dezvoltarea sistemului informational national pentru circulatia turistica, in contextul in care o serie de studii arata ca acesta este unul dintre punctele slabe ale turismului romanesc.


Este vorba de studii precum Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului in Romania (2007-2026), strategii de dezvoltare a turismului la nivel de regiune, Strategia de Dezvoltare a Ecoturismului in Romania, Planul de Amenajare a Teritoriului National - sectiunea VIII - zone cu resurse turistice (Legea 190/2009)", a comunicat miercuri ministerul.

Se solicita o garantie de participare in valoare de 16.950 euro, valabila 90 de zile de la data deschiderii ofertelor, precum si o garantie de buna executie in cuantum de 10% din valoarea contractului fara TVA. De asemenea, se cere ca cifra medie anuala de afaceri pe ultimi 3 ani rezultand din activitatea corespunzatoare obiectului procedurii sa fie egala sau mai mare de 1.000.000 de euro, echivalent a aproximativ 4.300.000 lei.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 15 martie 2010, ora 10:00, iar perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta este 90 zile (de la termenul limita de primire a ofertelor). Criteriul de atribuire va fi pretul cel mai scazut.


Durata contractului sau termenul pentru finalizare este de zece luni incepand de la data atribuirii contractului.


In cadrul acestui proiect, anul trecut au fost semnalizate 87 de obiective turistice din judetele Maramures si Suceava, fiind instalate un numar de 281 de indicatoare. Pentru lucrarile de proiectare, confectionare, instalare si intretinere a indicatoarelor turistice din cele doua judete, in 2009 au fost cheltuiti 63.953 euro, din totalul fondurilor de 500.000 euro, alocate initial cu aceasta destinatie.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1607 ori
Citeste mai multe despreudrea indicatoare turism turisti