Topul destinatiilor de vacanta care iti promit o evadare din civilizatie

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 18:06
2735 citiri
Topul destinatiilor de vacanta care iti promit o evadare din civilizatie

In cazul in care te-ai saturat de ofertele de vacanta clasice, pentru destinatii consacrate si cauti ceva nou, lonelyplanet.com a intocmit topul locatiilor in care poti evada din civilzatie. In acelasi timp, vei avea ocazia sa observi mai multe obiective turistice fascinante si sa testezi cultura altor popoare.

Habana, Cuba

Cartierul cubanez Habana Vieja si-a pastrat si acum atmosfera de acum mai bine de 50 de ani. Daca iti planifici o vacanta aici, vei fi uimit sa vezi copiii care se joaca baseball cu bete, femeile cu parul aranjat in moda anilor "50 si mai multe masini de epoca pe strada, subliniaza lonelyplanet.com.

Pentru o portie adevarata de dansuri cubaneze, cauta Casa de la Musica, unde poti invata ritmurile de dans de la localnici. In acest fel, la intoarcerea din vacanta poti spune cu mandrie ca ai invatat de la profesionisti. Desi pare ca un parc tematic, cartierul este cat se poate de real si pare rupt complet de orice fus orar.

Bukhara, Uzbekistan

Orasul vechi din Bukhara dateaza de peste 2000 de ani si este unul dintre locurile ideale in care te poti retrage daca vrei sa ai mai mult timp pentru meditatie. In plus, vei avea ocazia sa descoperi mai multe obiective turistice superbe din Asia Centrala.

Intr-o  plimbare prin oras, pe langa casele construite din chirpici, mai poti vedea multe moschei antice, bazaruri acoperite cu panze si ineditele medresa.

Acestea sunt de fapt scoli religioase, care ii invata pe cei mici tainele ritualurilor.

Pietele sunt printre cele mai bune din tot Uzbekistanul si poti cumpara de aici suveniruri interesante, precum pumnale incrustate cu pietre scumpe, covoare cu motive orientale sau bijuterii.

Clubul din Nuwara Eliya

Nuwara Eliya, o statie amplasata pe un deal, contrasteaza in mod placut cu vegetatia luxurianta din jur, caracterizata de plantatiile de ceai. In aceasta locatie inedita a fost fondat un club, in anul 1858, pentru a satisface nevoia ofiterilor britanici, aflati in vacanta, pentru cafea si ceai proaspat.

De-a lungul timpului, clubul a fost transformat in hotel, dar a pastrat aproape intacta arhitectura coloniala.

Aproape ca te astepti sa apara din clipa in clipa gentlemeni imbracati in costum si doamne cu rochii din secolul al XIX-lea. Pentru un plus de aer colonial britanic, cumpara bilet pentru o excursie de o zi, la Parcul National Horton.

Broadstairs, Marea Britanie

Orasele britanice de la malul marii sunt, prin definitie, retro, noteaza lonelyplanet.com. Localitatea Broadstairs este cunoscuta ca una dintre cele mai frumoase regiuni din Marea Britanie.

Principalele atractii turistice constau in vizionarea mai multor spectacole stradale, in plimbarea cu magarasul sau, pe timpul verii, daca nu ploua, in scufundari.

Desigur, celebrul fel de mancare fish and chips, care presupune fileuri crocante de peste servite alaturi de cartofi prajiti ramane  o atractie turistica in sine, pentru ca bucatarii englezi stiu cum sa il prepare. Complexul arata ca in anul 1950 si pare decis sa nu mai evolueze.

Nevada

Nevada Joe’s este o statie benzina cu un aer desprins din filmele cu extraterestrii. Mai ales ca locatia este una des intalnita in peliculele science fiction, din desertul Nevada. Construita in anii 1960, benzinaria si-a pastrat vopseaua roz prafuit.

Din apropiere, in fundal se vede masivul muntos Yucca si legendele din zona sustin ca in serile senine se pot observa mai multe obiecte zburatoare neidentificate.

Statia a fost scoasa la vanzare, dar localnicii spera ca nu se va schimba nimic din aspectul demn de Vestul Salbatic al cladirii.

Fes, din Maroc

Magarii, aleile inguste, casele cu bolta, “muntii de condimente” si carutele pline de legume exotice sunt toate elemente caracteristice pentru Fes, un oras marocan care respira prin toti porii atmosfera medievala. Vei avea senzatia ca te-ai intors inapoi in timp cu cel putin 1000 de ani. Vacanta ta va fi in acelasi timp plina de istorie si cultura.

Cele mai reprezentative cladiri sunt cele care apartin breslelor, in special tagmei tabacarilor. Cladirile in care acestia netezesc pielea se remarca de la distanta, din cauza mirosului preganant.

Siwa, din Egipt

Pana in 1980, in Siwa nu exista nici macar drum asfaltat, motiv pentru care aceasta oaza din Egipt se numara printre cele mai greu accesibile din tara. Localizata in partea de vest a desertului, a fost populata in principal de populatia berbera.

Siwa a fost construita deasupra unui complicat sistem de apeducte si fantani naturale. Interesant la acest loc este faptul ca poti oricand sa faci baie in oazele sale si sa ramai uimit de frumusetea obiectivelor turistice, care dateaza de pe vremea lui Alexandru cel Mare.

Vei fi surprins sa constati ca nu exista prea multe masini si ca localnicii prefera sa se deplaseze cu ajutorul magarilor.

Oamenii din Siwa au propriile lor obiceiuri si un dialect unic. De pilda, femeile maritate nu vorbesc niciodata cu barbatii care nu fac parte din familie si sunt extrem de rar vazute in public. Totusi, cand ies, poarta vesminte care le acopera tot corpul, inclusiv ochii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#vacanta, #destinatie vacanta, #turisti, #obiective turistice, #hotel , #Obiective turistice