Top tari gourmet. Destinatii unde mancarea este un obiectiv turistic

Joi, 10 Martie 2011, ora 17:29
3990 citiri
Top tari gourmet. Destinatii unde mancarea este un obiectiv turistic

Preparatele culinare si calatoriile merg "mana in mana"si sunt la fel de indispensabile, precum aeroporturile pentru avioane. Indiferent de traseul vacantei, intotdeauna vor aparea mici dificultati in alegerea a cel putin unei experiente culinare care sa reflecte cultura si traditia locala. In unele tari, mancarea reprezinta o atractie in sine, atragand numerosi "foodie" ispititi de aromele bucatariei traditionale. Lonelyplanet.com a selectat sapte tari, fara sa aleaga o ordine anume, absolut delicioase.

Thailanda



Bucataria thailandeza se afla la intersectia gastronomiilor din India, China si Oceania. Specialitatile culinare thailandeze reunesc cele mai bune tehnici si ingrediente din toate cele trei bucatarii. In general, felurile de mancare contin foarte mult usturoi si chilli (in special sortimentele phrik khii nuu, extrem de iute).

Alte ingrediente edificatoare pentru preparatele din Thailanda sunt: coriandru, sucul de lamaie si lemongrassul (o planta asemenatoare la aspect cu ceapa verde dar cu gust si miros de lamaie). Sosul de peste si pasta de creveti sunt doua delicii locale ce trebuie incercate, desi sunt destul de sarate.

Grecia



De la masline la caracatita, gustul adevarat al specialitatilor grecesti depinde in exclusivitate de ingredientele proaspete, nealterate.

Combinarea aromelor originale este considerata de bucatarii greci daca nu o eroare, atunci cel putin o complicatie inutila.

De altfel, acestia nici nu ar avea nevoie de combinatii de alimente, tinand cont ca la baza meniurilor stau bucatile de paine de abia scoasa din cuptor, rosiile suculente si pestele cules din Marea Mediterana.

Masa de pranz este evenimentul principal al zilei, sarbatorit cu o procesiune de bunatati.

Miercurea si vinerea grecii postesc, iar aceste doua zile, considerate  “fast days”, sunt serbate cu feluri bazate pe legume.

China



Incepand cu buticurile de cartier, aflate la coltul unor strazi sau chiar in spatele aleilor principale, pana la restaurantele pretentioase, cu sali de banchet, China are una dintre cele mai gustoase bucatarii din lume. Conceptele Yin si Yang (echilibru si armonie) se reflecta si in continutul vaselor cu mancare. Ingrediente reci, precum orezul si legumele sau fructele sunt combinate cu preparatele calde, din carne, abundent condimentate.

Taiteii din orez ocupa un loc de cinste printre preferintele culinare ale chinezilor, care adora sa ii savureze cu orice. De asemenea, in China exista o gama larga de specialitati culinare, in functie de regiune, influentate de istorie si geografie in egala masura. Puiul shanghai, porcul gong bao sau Jiaozi, un fel de coltunasi umpluti cu carne si legume, sunt doar cateva dintre aceste delicioase specialitati.

Franta



Gastronomia frantuzeasca are multe arome si nu se teme sa reuneasca ingrediente mai putin utilizate, de multe ori pozitionandu-se pe un binemeritat loc de trend setter in domeniul culinar.

De la platoruile cu branza servite cu struguri, nuci si sampanie, pana la baghetele crocante si french fries, francezii sunt renumiti pentru bogatia meniurilor.

Fiecare zona din statul francez este faimoasa pentru unul sau mai multe produse, reputatia castigata in mare parte datorita unui climat distinct si a unor forme de relief potrivite pentru cultivarea anumitor soiuri de legume.

Multi francezi considera pranzul cea mai importanta masa a zilei, desi cele perioada de timp (doua ore) alocata in mod tradional acestui obicei devin din ce in ce mai scurta.

Spania



Cele mai bune preparate din bucataria spaniola se gasesc in regiunea Catalana. La fel ca in multe alte regiuni spaniole, catalanii folosesc cu predilectie cateva condimente: sofranul si chimenul.

In materie de dulciuri, preferatele lor sunt cele indulcite cu miere. Un amestec de ingrediente si obiceiuri aduc un plus de savoare la gastronimia Spaniei. Fructele de mare si carnea sunt asezonate cu mult sos. Cina este principala masa, dar niciodata mai devreme de ora 9 seara.

Mexic



Cum ar fi ca o enchilada (un complicat fel de mancare mexican, cu mai multe straturi de aluat, sos si carne ) sa fie garnisita cu putin realism-magic?

Suna ca un pleonasm, dar mexicanii reusesc sa combine cu succes traditia si preparatele culinare, mai ales in timpul ceremoniilor.

Gastronomia din Mexic a fost puternic influentata de cea spaniola, la care s-a adaugat o usoara aroma frantuseasca si una africana. Preparatele pe baza de porumb si fasole sunt predominante.

Tacos, enchilada sau quesadillas sunt doar cateva dintre felurile de mancare gatite cu aceste doua ingrediente.

Italia



Cu siguranta ca mancarea este cel mai renumit export al Italiei si pe buna dreptate. In ciuda diferentelor care exista intre regiuni, cateva gusturi comune se impun. De exemplu, pizza cu blatul subtire si crocant, pastele gatite “al dente” sau risoto (un fel de orez). In ceea ce priveste bautura? Cafea se afla pe primul loc. Italienii stiu cum sa o prepare in asa fel incat sa ii pastreze aroma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#destinatii gourmet, #grecesti, #italienesti, #mancare, #obiectiv turistic, #specialitati culinare, #thai , #Obiective turistice