Top 5 destinatii care iti fac vacanta de neuitat

Duminica, 15 Mai 2011, ora 11:51
3137 citiri
Top 5 destinatii care iti fac vacanta de neuitat

Printre locurile protejate de UNESCO se numara si atractii unice, misterioase, care au in jurul lor legende fascinante si care ti-ar putea face vacanta mai speciala, daca te hotarasti ca ai nevoie de un concediu aparte si diferit de toate celelalte de pana acum. Listverse.com iti prezinta cinci destinatii turistice mai putin cunoscute, aflate pe lista patrimoniului mondial.

Aldabra Atoll

Aldabdra este al doilea recif de corali, din punct de vedere al marimii, din lume. A ramas izolat, nelocuit si practic neatins de oameni. Reciful gazduieste una dintre cele mai mari specii de broaste testoase gigant, motiv pentru care se numara pe lista locurilor cu un potential de conservare semnificativ.

In timpul anilor 1700, insulele erau folosite de francezi pentru a vana testoasele, considerate o delicatesa culinara. La sfarsitul anilor 1900, testoasele s-au aflat in pericol de extinctie, iar vanatoarea lor a fost oprita.

 

Statuia lui Buddha din Leshan

Statuia lui Buddha numita Maitreya a fost sculptata dintr-o stanca, in locul in care raurile Minjiang, Dadu si Qingyi se intalnesc, in sudul provinciei chineze Sichuan.

Se presupune ca a fost construit la ordinul unui calugari chinezi, Haihong, in anul 713. adeptii sai au ridicat impresionanta statuie, de 71 de metri inaltime si 28 de metri latime, facandu-l cel de-al doilea Buddha din piatra, din lume, ca marime.

Hatra

Hatra este localizata in nord vestul Bagdadului si s-a numarat printre locatiile de filmare ale peliculei Exorcistul. A fost construit in timpul celui de-al treilea secol, inainte de Hristos, de catre arabii aflati sub dominatia Imperiului Iranian Parthian.

Hatra ramane unul dintre cele mai bine conservate orase Parthiane, cu multe structuri ramase aproape intacte, inclusiv sistemul de ziduri de aparare, turnurile si o serie de temple dedicate unor divinitati ale unor culturi diferite.

Unele temple erau inchinate zeului Nergal al babilonienilor, altele zeului Allat si Shamiyyah al arabilor. Au mai fost gasite temple construite pentru a-i omagia pe Hermes, pe Atargatis, zeitate armean si pe Shamash, zeitate mesopotamiana. Hatra este un exemplu pentru acceptarea diferentelor culturale si pentru toleranta religioasa existenta in aceasta zona.

Krak des Chevaliers

Construit in scopuri defensive, pe culmile unui deal inalt, in anul 1031, de catre Emirul Aleppoului, acest castel din vestul Sirieri proteja ruta dintre Antioch si Beirut. Era un punct strategic in timpul cruciadelor. In 1142 a devenit sediul centrul al cavalerilor Hospitaller.

In timpul cruciadelor, in spatele zidurilor puteau fi adapostiti 2000 de soldadi si 60 de cavaleri. Castelul se numara printre putinele locuri din lume unde pot fi vazute fresce din perioade cruciadelor.

Lalibela

Lalibela este un mic oras de provincie, din nordul Etiopiei. De asemenea, este unul dintre cele mai sfinte locuri ale tarii si o destinatie sacra pentru pelerinaj. Cele 13 biserici din oras au fost sculptate din piatra, direct in pamant. Cea mai mare cladire cu scop religios, din lume, Bet Madhane Alem, adaposteste crucea din Lalibela.

Se presupune ca Bete Maryam este cel mai vechi lacas de cult, iar in biserica Bete Golgotha se banuieste ca a fost ingropat regele din Lalibela. Bisericile sunt extrem de neobisnuite, pentru ca sunt sculptate in blocuri masive din piatra, direct in pamant.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#destiantii vacanta, #obiective turistice, #turisti, #unesco, #vacanta, #vacanta de vis , #Obiective turistice