Sugestii pentru un concediu perfect

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 17:09
2527 citiri
Sugestii pentru un concediu perfect

Indiferent ce gen de turist esti, lonelyplanet.com iti propune o serie de sugestii care sa iti transforme concediul banal din fiecare an intr-o experienta senzationala. Chiar daca iti place sa te pierzi in multime sau esti mai degraba genul aventuros, publicatia amintita are o solutie pentru fiecare.

Clubul Dame Lane, pentru viata de noapte

Spre exemplu, daca ai prefera sa te integrezi in cotidianul specific zonei, atunci locul perfect, in opinia lonelyplanet.com, este clubul Dame Lane din Dublin, un local care surprinde in mod elocvent viata de noapte a irlandezilor.

O destinatie la fel de buna pentru a te pierde in multime este Portmeirion, un orasel turistic, proiectat si construit de Sir Clough Williams-Ellis, intre 1925 si 1975. In prezent, oraselul se afla in administrarea unui trust caritabil, dar si-a pastrat arhitectura originala, specifica stilului italian.

Relaxare la malul Oceanului, pe Insula Sava’i

In cazul in care te  numeri printre cei care se relaxeaza contempland marea,  inconjurati de nisip alb si fin, savurand un cocktail racoritor, atunci plajele aflate de-a lungul coastei de nord a insulei Sava’i, sunt cea mai potrivita alegere.

Arhipelagul Samoa, cel din care face parte si insula amintita, se afla in Oceanul Pacific si ofera si posibilitatea practicarii unor sporturi de apa, pe langa peisajele de vis.

Harajuku, un trendsetter in moda

Portalul de turism mentionat prezinta si o destinatie ideala pentru cei care iubesc moda, cumparaturile si toate activitatile conexe care decurg din aceasta pasiune tipic feminina: cartierul Harajuku, din Tokyo.

Regiunea a devenit faimoasa pentru tinutele extravagante purtate de adolescentii si tinerii japonezi, care combina elemente traditionale, precum chimonouri si sandale geta, cu elemente de design occidental.

Maui, pentru aventurieri

Daca Harajuku reprezinta atractia preferata de partea feminina, atunci cu siguranta ca barbatii vor aprecia Maui. Doar aici te poti delecta cu o bere stand pe acoperisul apartamentului in care te-ai cazat, dupa o zi lunga si solicitanta in care ai practicat windsurfing pe plaja Kanaha.

Cairo, ascuns in spatele Piramidelor

Turistii care adora misterele si atractiile istorice vor sti sa aprecieze grandoarea monumentelor antice, “coregrafia haosului” si secretele protejate de intinderile desertice. Toate acestea caracterizeaza Khan al Khalili, din Cairo.

Capitala Egiptului nu mai are nevoie de nicio prezentare si este invariabil asociata cu Piramidele si Sfinxul. Cu toate acestea, turistii care se afla in Cairo se pot bucura de mai multe activitati decat cele consacrate, cum ar fi vizitarea obiectivelor turistice majore si croazierele pe Nil.

De pilda, strainii pot cumpara mirodenii din pietele frecventate de localnici si pot incerca un ceai de Hibiscus, la cafeneaua Fishawi. Daca sunt fumatori, ar putea incerca tigarile cu aroma de mar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#concediu, #destinatii, #turisti , #Obiective turistice