Shopping in Barcelona. Ce sa cumperi in orasul lui Gaudi

Sambata, 28 Mai 2011, ora 12:00
16058 citiri
Shopping in Barcelona. Ce sa cumperi in orasul lui Gaudi

Shoppingul in Barcelona ramane un magnet pentru turistii dornici sa petreaca o vacanta in egala masura relaxanta si activa. Nu poate fi nimic mai placut decat sa te plimbi pe strazile orasului lui Gaudi si sa admiri in acelasi timp obiective turistice impresionante si vitrine pline de produse tentante.

De la buticurile de lux, cu aspect de hotel de lux, unde gasesti articole vestimentare semnate de creatori celebri, precum Prada si Giorgio Armani si pana la tarabele amenajate direct pe strada, ale micilor comercianti, Barcelona seduce orice pasionat de shopping.

Principala artera comerciala din Barcelona este Rambla, care uneste Placa de Catalunya si Avenguda Diagonal. Suprafata uriasa este destinata exclusiv accesului pietonal si reprezinta sufletul orasului.

Numele faimosului Bulevard provine de la termenul arab „rambla”, ce  inseamna albia unui rau secat.

Pe vremuri, Barcelona era inconjurata de un zid de aparare, iar acesta se afla pe malul stang al unui astfel de rau. De-a lungul timpului, albia a fost nivelata iar zidul de aparare distrus. Rezultatul? Un bulevard lung de cativa  kilometri, plin de magazine, restaurante si terase.

Aici vei gasi de la case de moda celebre, precum Versace, Armani, Cartier sau Calvin Klein, pana la designeri locali, necunoscuti, dar care au colectii cel putin la fel de interesante.

Nu te lasa indus in eroare de zvonurile potrivit carora tarifele sunt mult mai mici decat in tara, pentru ca s-ar putea sa ai o surpriza neplacauta. Preturile sunt destul de mari si ar fi de preferat sa astepti perioada reducerilor, cand intr-adevar costurile scad considerabil.

Pe de alta parte, daca nu cauti neaparat haine si accesorii produse de creatori celebri, ai putea face un tur prin El Corte Ingles si Fnac. Acestea sunt doua dintre cele mai centre comerciale din Barcelona, cu o oferta greu de egalat. Totusi, sunt clasificate de catre localnici drept malluri de lux, asa ca asteapta-te la preturi pe masura.

Printre produsele comercializate aici se numara haine, pantofi, obiecte decorative, suveniruri dar si carti, cd-uri cu muzica sau filme si chiar specialitati din gastronomia traditionala spaniola.

Un alt centru comercial de mari dimensiuni, in care poti gasi produse similare, este Maremagnum. Acesta este amplasat chiar in port si ajungi in interior trecand pe un pod. Desi nu la fel de impresionant ca El Corte Ingles sau Fnac, cel putin din punct de vedere al ofertelor de produse, Maremagnum compenseaza din plin cu privelistea uluitoare oferita de mare.

Daca obosesti dupa ce ai colindat magazinele, te poti oricand relaxa la una dintre cafenelele amenajate aici sau poti bea un cocktail la unul dintre barurile din incinta.

Glories reprezinta o alta alegere buna, in cazul in care cauti branduri internationale.

Foarte aproape de Placa Catalunya, exista un magazin deschis oficial de echipa de fotbal  FC Barcelona, de unde poti cumpara ceva pentru cei pasionati de fotbail, de la tricouri, pana la brelocuri sau pixuri, imprimate cu logoul echipei.

In schimb, pentru oferte de tip outlet, la preturi mici cauta Diagonal Mar si La Roca Village, doua ansambluri comerciale, aflate la periferia orasului.

Tot in afara orasului exista si Grand Via 2, un alt centru comercial cu multe magazine tentante, inclusiv reprezentante Zara, Mango si H&M.

Cauti cele mai bune specialitati traditionale din Spania? Intra cu incredere in piata Saint-Josep, cunoscuta mai bine de turisti drept La Boqueria.

Aici oferta este cu adevarat coplesitoare, de la peste si fructe de mare proaspete, pana la dulciuri sau fructe si legume exotice. De aici vei putea cumpara savurosul jambon Pata Neagra sau queso mancheg. Tot de aici poti lua carnati chorizo si creveti de abia scosi din mare.

In cazul in care esti un iubitor de dulciuri, oferta magazinului Bubo va fi cu siguranta pe gustul tau. Rafturile sunt pline de specialitati de ciocolata, biscuiti, praline si batoane cu crema care ti se topesc in gura.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#barcelona, #shopping, #shopping barcelona, #vacanta , #Obiective turistice