Idei de vacanta: Constanta, Monte Carlo din Romania

Marti, 03 August 2010, ora 17:19
2792 citiri
Idei de vacanta: Constanta, Monte Carlo din Romania

Constanta, mereu aglomerata pe timp de vara, este cautata atat de turistii amatori de distractii, cat si de cei pasionati de arheologie, atrasi de Muzeul de arheologie Constanta sau de Histria, cea mai veche asezare urbana din tara.

In cazul in care timpul se strica si nu va puteti bucura de o zi de plaja insorita, puteti opta pentru muzeele din Constanta.

Muzeul Marinei Romane, gazduit de fosta Scoala Navala Superioara, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, unde sunt expuse piese neolitice din culturile Hamangia si Gumelnita, sau Muzeul de Arta Populara Constanta, adapostit de o cladire construita la sfarsitul secolului al XIX-lea sunt principalele repere din oras.

De asemenea, trebuie sa vizitati colectia de peste 2.000 de pesti aflata in grija Acvariului Public din Constanta, primul deschis din tara si Delfinariul.

Pe de alta parte, daca v-ati plictisit sa stati pe plaja si vreti sa vizitati obiective turistice aflate in aer liber, merita sa vedeti ruinele cetatii romane Capidava, construita la sfarsitul secolului al III-lea si Edificiul Roman cu Mozaic din Piata Ovidiu, cel care facea legatura intre nivelul orasului si cel al portului antic.

Foarte aproape de Edificiul Roman, tot pe faleza, se afla Farul genovez, ridicat in anii 1300 de catre genovezii care faceau comert in port. Mai tarziu, in perioada 1856-1860, farul a fost restaurat de inginerul Artin Aslan.

Cazinoul din Constanta se afla tot pe faleza si reprezinta una dintre emblemele municipiului.

In Constanta pot fi admirate si o serie de edificii religioase, cele mai importante fiind Catedrala Ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel si Marea Moschee, construita in perioada 1910-1912, din initiativa regelui Carol I.

Desi terminata in 1885, Catedrala Ortodoxa a fost inaugurata 10 ani mai tarziu, din cauza nonconformismului picturii originale, refacuta de G.D. Mirea.

Marea Moschee a fost realizata la initiativa regelui Carol I, in semn de omagiu pentu comunitatea musulmana din Constanta. Potrivit specialistilor,lacasul de cult musulman a fost prima cladire intarita cu beton armat din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#constanta, #muzeu, #turisti , #Obiective turistice