Festivalul Luminilor te provoaca sa vezi Berlinul altfel

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 16:01
3405 citiri
Festivalul Luminilor te provoaca sa vezi Berlinul altfel

Cum ar fi sa vezi capitala Germaniei intr-o alta lumina? Sa te plimbi pe strazile cochete ale Berlinului si sa admiri obiectivele turistice invaluite de nuante calde, care pun si mai bine in valoare arhitectura si detaliile cladirilor importante din metropola germana? Daca iti surade ideea, atunci trebuie sa vizitezi Festivalul Luminilor, din Berlin.

Timp de 12 zile, in perioada 12-13 octombrie, multe cladiri simbol ale Germaniei vor fi luminate cu prilejul Festivalului Luminilor. Practic, bulevarde, monumente, cladiri, atat istorice cat si moderne, vor fi invaluite in lumina si vor deveni atractiile princiapele ale evenimentului.

Poarta Brandenburg, Turnul de Radio si Televiziune sau Domul din Berlin vor servi drept ecrane pentru diverse proiectii artistice, iar fiecare seara de festival se va termina cu foc de artificii, spre deliciul turistilor.

Spectacolul de lumini reprezinta o atractie in plus care se adauga la liste de obiective turistice de neratat din metropola germana. Deja, mii de turisti isi programeaza cateva zile de vacanta pentru mijlocul lunii octombrie, pentru a nu rata cea de-a sapta editie a Festivalului Luminilor.

Pretul cazarii incepe de la 118 euro/persoana, pentru trei nopti la un hotel de patru stele, conform datelor postate pe infoturism.ro. Daca planuiesti sa stai mai mult vei plati cel putin 150 de euro, iar pentru un sejur de sapte nopti, va trebui sa platesti minim 229 de euro.

Fii sigur ca nu vei regreta alegerea facuta. Deschiderea evenimentului are loc pe 12 octombrie, in Quartier Potsdamer Platz, la ora locala 19.30.

Pastrand traditia, „patronul festivalului” va da semnalul pentru unul dintre cele mai iubite si cunoscute evenimente ale Berlinului, invitandu-i pe localnici si turisti sa descopere si sa exploreze zona dedicata Festivalului si orasul luminat special pentru eveniment.

Faimosul bulevard Kurfurstendamm va fi luminat feeric si va deveni o galerie in aer liber. Cladirile care marginesc artera comerciala vor fi luminate in roz, portocaliu si galben, incepand cu 18.30 pana la miezul noptii.

Pe 15 octombrie va avea loc Open City. Cu acest prilej, turistii vor putea vizita cladiri si institutii diferite care, in mod normal, sunt inchise noaptea. Printre acestea se numara Deutsches Currywurstmuseum Berlin, Laserline, Staatliche Münze, Berlin Residence Concerts si Gradina Zoologica.

Pe 20 octombrie poti lua parte la City Lightrun, un eveniment programat pe timpul noptii, care atrage mii de participanti in fiecare an. Pe langa faptul ca iti garanteaza o portie buna de fitness, te asigura ca vei avea parte de multa distractie, avand in vedere ca va trebui sa alergi pe un traseu prestabilit, pus in valoare de zeci de cladiri fantastic luminate.

In ultima zi de festival te poti delecta cu melodii de jazz, la Jazz in the Minister Gardens.

Pentru un surplus de spectaculozitate, organizatorii promit sa puna la dispozitia turistilor modalitati mai mult sau mai putin conventionale de transport, toate cu prefixul Light in fata denumirii. De la LighBallon pana la LightLimo, toate reprezinta o garantie de satisfactie.

De pilda, poti vizita orasul din balon, daca platesti 19 euro de persoana. Daca preferi, mai degraba, un mijloc de transport terestru, dar luxos, poti opta pentru LightLimo. Cu 169 de euro/ora ai la dispozitie propria limuzina si soferul acesteia.

Pentru cei mai sportivi dintre vizitatori, organizatorii au pregatit tururi de alergat, a caror durata variaza, de la cateva zeci de minute, pana la cateva ore. LightSightRunnig dureaza o ora si jumatate si presupune parcurgerea a 10 kilometri intr-un grup de maxim 15 participanti. Taxa de participare se ridica la 7 euro/persoana.

O modalitate cel putin la fel de distractiva este vizitarea orasului pe o barca. Plecarile se fac zilnic, pe toata durata festivalului de la Moltkebrücke – Kanzleramt, incepand cu ora 19.30. Biletul se ridica la 17 euro de persoana.

Pe toata perioada festivalului artisti internationali si designeri transforma orasul intr-o stralucitoare opera de arta.

Urmareste videoclipul oficial de prezentare al Festivalului Luminii, din 2011:

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#festival lumini, #obiective turistice, #turisti, #vacanta, #vacanta berlin , #Obiective turistice