De ce sa vizitezi Marginimea Sibiului

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 17:03
5400 citiri
De ce sa vizitezi Marginimea Sibiului

Centrul istoric al Sibiului cu strazile sale pietonale care unesc Piata Mare de Piata Mica si ii poarta pe turisti printre cladirile medievale restaurate reprezinta doar una dintre atractiile pe care le ofera judetul Sibiu. Cetatea Cisanadioara, Muzeul Astra, biserica fortificata de la Biertan sau muzeul de icoane pe sticla de la Sibiel, unic pe plan mondial sunt doar cateva dintre obiectivele turistice de neratat din Marginimea Sibiului.

Marginimea Sibiului reuneste toate localitatile din jurul Sibiului, fiecare cu specificul sau si cu propriile atractii de interes turistic.

Muzeul de icoane de la Sibiel, unic in lume, gazduieste mai mult de 700 de icoane pe sticla si este format din doua cladiri, aflate foarte aproape una de alta.

Cele mai multe icoane se afla in "Muzeul Nou", recent ridicat, in timp ce in edificiul vechi pot fi admirate sectiuni suplimentare ale colectiei.

Crearea Muzeului se datoreaza Parintelui Zosim Oancea, sustinut din punct de vedere financiar, de locuitorii din Sibiel si de alti donatori.

Biletul de intrare in muzeu este de 4 lei.

Cea mai apropiata localitate de Sibiu, orasul Rasinari, are doua case memoriale ce pot fi vizitate,  doar daca proprietarii actuali sunt acasa, pentru ca edificiile nu se afla oficial in circuitul turistic.

Un alt inconvenient legat de vizitarea caselor memoriale Emil Cioran si Octavian Goga este lipsa indicatoarelor care sa ii conduca pe turistii curiosi pe drumul bun.

Nu acelasi lucru se intampla si la casa memoriala Badea Cartan, din Cartisoara, aflata intr-o stare mult mai buna.

Potrivit miturilor locale, Badea Cartan a mers pe jos pana la Roma ca sa vada Columna lui Traian si pentru a aduna marturii despre originea latina a poporului roman.

Din  1990 casa a trecut in patrimoniul muzeal al Sibiului, iar acum apartine Primariei Cartisoara, fiind compus din locuinta propriu zisa si dintr-o sura taraneasca, veche de 100 de ani.

Aici pot fi studiate colectia de icoane detinuta de Badea Cartan, carti si obiecte care i-au apartinut acestuia.

Muzeul are in prezent un curator, iar turistii interesati trebuie sa sune intai la primarie si sa isi anunte venirea, pentru a fi siguri ca gasesc deschis.

De multe ori, turistii asociaza Marginimea Sibiului cu bisericile fortificate sasesti, constructii impresionante, cu scop dublu: lacasele de cult serveau atat ca loc de rugaciune pentru localnci, cat si ca obstacol in calea invadatorilor.

Pe langa multitudinea de biserici fortificate pe care le puteti vedea, in Marginimea Sibiului exista si doua reprezentative: cea de la Biertan si cea din Cisnadioara.

Biserica fortificata din Biertan ramane una dintre cele mai mari si mai cunoscute din Transilvania, in timp ce bazilica ridicata in stil romanic de la Cisnadioara pastreaza placile funerare ale soldatilor din armatele germane si austro-ungare, cazuti in primul razboi mondial.

Marginimea Sibiului poate fi o destinatie turistica interesanta si pentru persoanele care au nevoie de bai termale si de tratamente speciale.

Cunoscuta si ca "Litoralul Ardealului", Ocna Sibiului adaposteste un complex balnear, complet refacut, in urma unui proces intens de restaurare ce a respectat linia arhitectonica originala a arhitectilor vienezi.

Totodata, Ocna Sibiului este renumita pe plan local pentru multitudinea de lacuri, dintre care cele mai importante sunt: Lacul "fara fund", declarat monument al naturii, cu cel mai puternic fenomen de heliotermie, "Lacul Ocna pustie", cel mai adanc lac antroposalin din Romania (adancimea este de 160 m) si "Lacul Brancoveanu", cu cea mai mare salinitate din statiune.

Turistii interesati de drumetii si de frumoasele peisaje transilvanene au de ales intre Parcul Natural Cindrelul, Padurea Dumbrava, sau Sadu.

In ultima localitate, cei de la ocolul silvic ofera celor care isi doresc posibilitatea inchirierii fie a ATV-urilor fie a tractoraselor disponibile cu ajutorul carora sa surprinda mai bine imprejurimile.

Pe de alta parte, statiunea montana Paltinis este ideala pentru iubitorii muntelui si pentru cei care prefera drumetiile montane. De asemenea, o alta destinatie potrivita pentru montaniarzi este Balea, unde se afla lacul si cascada cu acelasi nume.

Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe a introdus recent în piață un asistent AI pentru aplicațiile Reader și Acrobat, în scopul de a transforma modul în care interacționăm cu documentele PDF. Această nouă...
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
#biserici, #fortificate, #icoane, #marginimea, #sibiel, #sibiului , #Obiective turistice