Cele mai bune statiuni de schi din lume

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 17:19
2779 citiri
Cele mai bune statiuni de schi din lume

Statiunile selectate de opentravel si prezentate in continuare sunt cele mai bune si cele mai cautate la inceperea sezonului de iarna. Printre avantajele care pledeaza in favoarea lor se numara infrastructura bine pusa la punct, un numar considerabil de partii dar si panoramele uluitoare.

Zermatt, bijuteria Elvetiei

Dimensiunea relativ mica a statiunii Zermatt este din plin compensata de altitudinea impresionanta la care se afla, conferindu-i un dublu avantaj: pe de o parte peisaje de vis, caracterizate de piscurile inzapezite si pe de alta parte, excelente partii de schi. Acestea au diferite grade de dificultate, fiind potrivite atat pentru amatori sau copiii cat si pentru cei mai experimentati.

Hotelurile si pensiunile confortabile, restaurantele intime, cochete cu preparate culinare delicioase completeaza lista avantajelor pe care le cumuleaza statiunea Zermatt.

Daca nu v-ati hotarat inca sa mergeti in Zermatt, atunci un argument decisiv ar trebui sa fie faptul ca aici accesul masinilor este complet interzis, transformand statiunea intr-un paradis eco, fara poluare, fara trafic si fara agitatie.

Vail rivalizeaza cu Aspen

Vail, al doilea complex destinat schiorilor, din punct de vedere al marimii, din America de Nord impreuna cu statiunea Beaver Creek formeaza un duo dificil de combatut, cand se pune problema alegerii unei destinatii pentru practicarea sporturilor de iarna pe continentul american.

Ce-i drept, Vail nu are stralucirea pe care o emana Aspen, sustine opentravel.com care adauga insa ca prima are mult mai multe partii de schi si mai multe posibilitati pentru iubitorii acestui sport. De asemenea, opentravel.com aminteste ca Vail are si o viata de noapte activa, dovedita prin prezenta numeroaselor cluburi si baruri.

In Vail veti avea parte de 300 de zile insorite pe an, soarele nereusiind insa performanta de a topi cantitatile semnificative de zapada. Drept urmare, turistii se pot bucura de peste 11 kilometri de partii, trei parcuri si de peisaje unice.

Sankt Anton am Arlberg, mecca aventurierilor

Sankt Anton am Arlberg, considerat “mecca aventurierilor” este o statiune austriaca, preferata de toate categoriile de turisti, indiferent de nivelul lor de pregatire in ceea ce priveste experienta schiatului. Cei mai nepriceputi pot apela la serviciile unui ghid care ii va antrena si ii va ajuta pe partie, in timp ce schiorii profesionisti au la dispozitie partii clasificate cu un nivel mediu si mare al dificultatii.

St Anton ramane o destinatie preferata de multi turisti, inclusiv de cei romani, datorita infrastructurii bine puse la punct, complexelor de cazare confortabile la preturi accesibile si numeroaselor zile insorite.

In plus, autoritatile au amenajat o retea uriasa care cumuleaza o sumedenie de telecabine, telescaune si teleschiuri, astfel incat timpul pierdut la coada sa scada considerabil.

Gulmarg, surpriza Indiei

Gulmarg, din India, reprezinta o statiune de schi mai putin cunoscuta si in acelasi timp mai putin promovata de agentiile de turism, dar excelenta pentru cei care o experienta unica si vor sa abordeze schiatul dintr-o cu totul alta perspectiva.

Intr-adevar, Gulmarg nu se poate cumpara cu  statiuni similare preucm Chamonix sau cu Zermatt, dar daca sunteti tentati de ideea de a schia in Himalaya, trebuie sa petreceti un concediu in perioada iernii aici.

Statiunea Gulmarg s-a format in jurul localitatii indiene cu acelasi nume, amplasata pe un deal izolat in nordul statului. Principalul  motiv pentru care preturile sunt atat de mici in complexul indian consta chiar in localizarea statiunii. Totodata, un avantaj implicat de localizare il reprezinta lipsa aglomeratiei.

Sezonul incepe la sfarsitul lunii decembrie si tine pana la mijlocul lui aprilie, mai mult de 40 de unitati de cazare asteptandu-si clientii.

Faptul ca in Gulmarg se afla cea mai lunga instalatie teleferica din lume, care cumuleaza aproximativ 4.000 metri nu este deloc de neglijat.

Chamonix, un etalon de pentru schiori

Dominat de prezenta masivului Mont Blac, Chamonix este cu siguranta cel mai bun complex pentru schi din Franta. Statiunea este de o frumusete rara, definita de piscurile albe de o inaltime coplesitoare.

Sunt putine statiuni care pot rivaliza complexul Chamonix, atat din punct de vedere al varietatii oportunitatilor de petrecere a timpului liber cat si al infrastructurii turistice impecabile. Partiile perfect amenajate si intretinute, localurile cu preparate aburinde si bauturi calde completeaza peisajul.

Tinand cont de faptul ca in Chamonix au fost organizate primele jocuri olimpice de iarna, turistii vor putea admira obiectivele turistice amenajate cu aceasta ocazie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#statiuni de schi, #turisti, #schiori , #Obiective turistice