Cele mai bune restaurante din Praga

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 10:10
4941 citiri
Cele mai bune restaurante din Praga

Ai ajuns in Praga, ai fost uimit de frumusetea centrului vechi si ai incercat sa vezi cat mai multe obiective turistice. Totusi, se ridica o intrebare: unde iei masa? Cele mai multe restaurante sunt „capcane pentru turisti”, unde preparatele, desi gustoase, nu exceleaza si sunt, de cele mai multe ori, suprataxate. Afla in continuare unde exista cele mai potrivite restaurante, cu bucate delicioase si preturi decente.

Bucatarii din Praga adora sa foloseasca multa carne de porc, multa grasime si in general, preparatele lor contin sosuri grele. Mesele sunt stropite din belsug cu bere, servita rece si in halbe generoase. De altfel, producatorii de bere din Praga sunt renumiti pe plan mondial pentru calitatea bauturii.

Cel mai bun restaurant din Praga, in opinia turistilor, este Kampa Park. Localul dispune de o locatie privilegiata, langa rau, si are un meniu cu specific continental si fusion. Restaurantul apartine Grupului Kampa Partof, care mai detine alte trei restaurante de top, in oras.

Adresa restaurantului este Na Kampe 8b.

La Pravda, situat langa Sinagoga Veche-Noua, poti savura mancaruri din bucataria internationala, iar dupa masa, poti cobori la subsol, ca sa asculti formatiile locale. Pe harta, vei gasi localul  pe strada Parlizska, la numarul 17.

Pentru specialitati din gastronomia traditionala, mergi la U Patrona. Pe langa faptul ca meniul este unul generos, cu preparate apetisante, restaurantul are si vedere catre Podul Carol, spre bucuria celor romantici. U Patrona se afla pe Drazickeho, la numarul 4.

Foarte aproape de Podul Carol (Trziste, numarul 7) se afla Gitanes, unde exista, potrivit localnicilor, cea mai buna bucatarie dalmata.

In cazul in care esti curios sa testezi bucate clasice, gatite intr-o nota aparte, cauta U male velryby (La Balena Mica), aflat pe strada Maltezske, la numarul 15. Specialitatea casei este placinta cu fructe de mare. Ai mai putea incerca fripturile inabusite sau calamarii.

Malostranska Beseda, aflat pe strada cu acelasi nume, la numarul 21, te aseapta cu cele mai bune preparate traditionale „uitate”. Cu alte cuvinte, bucatarii de aici se lauda ca iti vor aseza in fata, pe masa, bucate asa cum se faceau pe vremuri.

Pe strada Maltezske, la numarul 9, se afla El Centro, unde se prepara cea mai buna paella din oras, aromata si suculenta. Patronii spanioli au angajat numai bucatari din Spania, ca sa fie siguri ca preparatele sunt gatite dupa retete traditonale.

Credeai ca un gulas poti comanda doar in Ungaria? Bucatarii din Praga stiu sa prepare acest fel specific ungar, dar nu il fac la fel de condimentat. Gulasul ceh este, de fapt, o tocana de vita fara legume, servita, de obicei, cu knedley, adica galuste.

Svickova na smetane este varianta mai dulce a gulasului, gatita din felii de vita, calite si asezate intr-o crema de morcov dulce, cu frisca si afine. Desi pare o combinatie ciudata, ar trebui sa stii ca acesta era felul prefarat de mancare al lui Vaclav Havel.

Smazeny syr sunt un fel de betisoare de branza, prajite, servite cu cartofi prajiti (hranolky).

Localnicii se dau in vant dupa utopence, niste carnaciori murati, cu un gust usor amarui, foarte grasi si asezonati cu ceapa murata. Desigur, trebuie stropiti din belsug cu bere.

Veproknedlozelo, adica numele prescurtat de la veprove, knedliky a zeli inseamna porc, si galuste si este una dintre cele mai apreciate mancaruri traditionale.

Rohliky, considerat si piesa de rezistenta a meniului praghez, este o chifla pufoasa, in forma de banana, servita la toate mesele. Praghezii le inmoaie in branza moale sau in sos si le ung cu pateu. De asemenea, poti gasi rohliky la orice colt de strada, sub forma de hot dog.

In Praga se produc peste 70 de tipuri de bere. Cele mai comandate in localuri sunt staropramen, pilsner urquell, krusovice si budvar. La loc de cinste printre preferintele praghezilor sta velkopopovicky Kozel, o bere tare, dar nu foarte acidulata.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#concediu praga, #restaurant, #restaurante praga, #vacanta , #Obiective turistice