Cele mai bune 5 plaje din Europa

Luni, 21 Iunie 2010, ora 15:10
8822 citiri
Cele mai bune 5 plaje din Europa

Daca litoralul romanesc nu-ti mai satisface nevoia de relaxare, te poti orienta spre plajele renumite din Turcia, Grecia sau Spania. Iata topul celor mai bune destinatii estivale din Europa in 2010, intocmit de tripadviser.com.

Oludeniz, Turcia

Plaja Oludeniz, cunoscuta si ca ‘’Laguna Albastra’’, poate cea mai frumoasa si cea mai renumita din Turcia, se afla la 8,5 kilometri de Fethiye.

Orasul Oludeniz este recunoscut si ca unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru parapanta.

Oludeniz se numara printre cele mai apreciate rute pentru croaziere din Marea Mediteraneana.

Mykonos, Grecia

Mykonos, cea mai populara dintre insulele Greciei, ramane o atractie printre turisti datorita caracterului cosmpolit.

Cea mai mica insula din complexul Cyclades, Mykonos poate oferi turistilor posibilitatea explorarii unor situri arheologice vechi, o viata de noapte activa si o serie de activitati sportive, precum windusurf, jet-ski, calarie sau saltul cu parapanta.

Sitges, Spania

Stiges este orasul petrecerilor, iar punctul culminant este carnavalul anual.

Delicatesele locale sunt foarte apreciate de turisti, iar dintre bauturi, vinul Malvasia este cel mai gustat.

Printre obiectivele turistice ce nu trebuie ratate se afla Muzeul  Cau Ferra, casa-studio a scriitorului si artistului Santiago Rusinol precum si “Museu Romantic Can Llopis”, care dateaza din secolul a XIX-lea.

In octombrie, se organizeaza Festivalul de Film Sitges, dedicat filmelor SF si horror.

Lagos, Portugalia

In orasul Lagos din Portugalia predomina farmecul medieval, prezent in zidurile unei vechi cetati din secolul al XIV-lea, cat si in bisericile vechi din piatra.
Aici vei putea practica orice sport nautic care-ti vine in minte.

Fuerteventura, Spania

Fuerteventura este cea mai apropiata insula din arhipelagul Carnare de coasta africana.

Fuerteventura este pe gustul tuturor turistilor, fie ca prefera petrecerile pana in zori sau zilele linistite petrecute pe terenul de golf.

Conditiile meteo din aceasta zona sunt similare cu cele din Florida, astfel incat turistii se pot bucura de 3.000 de ore insorite pe an.

Sporturile nautice sunt deosebit de populare in Fuerteventura, iar in luna iulie gazduieste o competitie de windsurfing recunoscuta pe plan mondial.

Muzeul de Arheologie si Etnografie Betancuria si Tefia Craft Village sunt alte doua obiective turistice care merita vizitate in Fuerteventura.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#concediu, #grecia, #oludeniz, #plaje, #turcia , #Obiective turistice