Cele mai bune 5 centre Spa din Europa

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 11:56
7014 citiri
Cele mai bune 5 centre Spa din Europa

Dupa un an de munca in care nu au lipsit termenele-limita aproape imposibile, problemele financiare si tensiunile de birou, nimic nu poate fi mai relaxant decat un concediu intr-o statiune renumita pentru Spa-urile sale. Iata topul celor mai bune centre Spa din Europa, potrivit TripAdvisor.com.

Bath, Marea Britanie

Desemnat patriomoniu mondial UNESCO, orasul Bath din Marea Britanie este apreciat in mod special datorita centrului Thermae Bath Spa.

Aici, turistii pot continua traditia inceputa de celti si de romani cu peste doua milenii in urma : se pot imbaia in apele calde si bogate in minerale si pot alege dintr-o gama larga de tratamente special concepute pentru a tonifia corpul si pentru a relaxa spiritul.

Pe langa toate acestea, orasul Bath este recunoscut si pentru  obiectivele sale arhitecturale, dintre care cele mai importante sunt Royal Crescent, cladirea Circului, sau Podul Pulteney.

O sedinta de Spa de doua ore costa aproximativ 29 euro, in timp ce o sedinta de 4 ore este cu 12 euro mai scumpa.

In pret este inclus accesul  la baile cu apa calda, la o serie de saune aromatice si la piscina cu tavan retractabil.

Reykjavik, Islanda

Cea mai nordica dintre capitalele europene, Reykjavik, reprezinta destinatia ideala pentru iubitorii de aventura.

Islandezii stiu cum sa profite de apa calda si de aerul rece in egala masura, astfel incat inotul intr-unul dintre centrele Spa din capitala Islandei este o experienta unica.

Printre cele mai bune centre Spa din Reykjavik se numara Arbaejarlaug si Breioholtslaug.

Laguna Albastra este una dintre cele mai frumoase piscine cu apa termala din Islanda.

Amplasata in centrul unei formatiuni din lava, Laguna Albastra a fost votata cea mai buna statiune Spa din punct de vedere medical de pe glob.

Laguna Albastra este deschisa in intervalul orar 10 – 22, iar pretul de acces este de 28 euro.

O alta piscina renumita in Islanda este Arbaejarlaug. Partial acoperita, aceasta permite turistilor sa inoate chiar daca vremea nu este foarte placuta.

Daca nu doresc sa inoate, vizitatorii centrului pot merge la sauna,  la solar sau pot face baie in jacuzzi.

Oia, Grecia

Oia este o statiune marginita de stanci, locatia privilegiata permitandu-le turistilor sa admire vapoarele care acosteaza in timp ce se relaxeaza intr-una din baile termale ale statiunii.

Santorini Premium Spa este unul dintre cele mai cautate centre din Oia. Acesta asigura o experienta unica turistilor, prin tratamentele, serviciile si facilitatile oferite.

Printre acestea se numara cele mai revolutionare tehnici de infrumusetare, care folosesc ierburi aromate si plante medicinale.

Cei care doresc, pot opta pentru o sedinta personalizata. Spre exemplu, unul dintre pachete include “Cleopatra Bath”, un masaj tonifiant de 60 de minute si un Spa Lunch.

Preturile variaza in functie de complexitatea programului, de ingredientele alese si de timp.

Budapesta, Ungaria

Datorita celor 118 izvoare, Budapesta si-a construit o reputatie de “oras al bailor termale”.

Turistii sunt atrasi atat de obiectivele turistice din capitala Ungariei, cat si de centrele Spa, recunoscute pe plan mondial. Cele mai apreciate sunt Baile Gellert si Baile Szechenyi.

Complexul Gellert este cel mai scump si cel mai luxos din Budapesta ; un bilet care include accesul la piscina si la baile termale variaza intre 13-15 euro.

Pretul pentru sedintele de masaj este cuprins intre 10 si 15 euro, in functie de tipul masajului si de durata. Spre exemplu, 20 minute de masaj relaxant costa 10 euro.

Complexul Szechenyi este format din 15 bazine cu apa calda, un centru de wellness, o zona amenajata pentru sauna, sali de fitness complet echipate si un spital.

Acesta asigura turistilor servicii precum gimnastica subacvatica, fizioterapie si programe personalizate de aerobica.

Tarifele  pentru piscina si sauna variaza intre 9 si 13 euro.

Zermatt, Elvetia

Atunci cand te gandesti la Zermatt, primul lucru care iti vine in minte este The Matterhorn.

Aceasta marca veritabila a Elvetiei atrage vizitatori inca din anii 1860.

Zermatt este un oras ecologic, lipsit de vehicule si atrage cei mai multi turisti in sezonul de ski (care dureaza de multe ori pana la inceputul verii).

Dupa o zi intreaga petrecuta pe partie, turistii sunt invitati sa se relaxe in baile termale sau la sedintele de masaj.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#centre, #concediu, #spa, #turisti , #Obiective turistice