Aventura pe "7 Scari", o capodopera a naturii

Luni, 20 Iunie 2011, ora 18:12
3664 citiri
Aventura pe "7 Scari", o capodopera a naturii

Canionul 7 scari reprezinta una dintre cele mai frumoase atractii turistice, ascunse in Muntii Piatra Mare. O plimbare pe trepte ofera, in doze egale, adrenalina si peisaje de vis.

Din punct de vedere geografic, Canionul 7 Scari se afla in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, foarte aproape de Valea Timisului, pe paraul Sapte Scari.

Cum ajungi la Sapte Scari

Ajungi la 7 Scari daca urmaresti drumul spre Timisul de Jos, venind dinspre Brasov.

Mai exact, de la Predeal mergi spre Brasov, in Timisul de jos faci dreapta, treci peste un pod si  intri in sat. Poti merge cu masina pana pe malul raului, unde va trebui sa parchezi si sa incepi drumul pe jos.

Pe partea dreapta exista un indicator care arata drumul „Spre Canionul Sapte Scari”.

Traseul propriu-zis dureaza aproximativ o ora, este marcat de o banda galbena si incepe din dreptul Cabanei Dambul Morii.

In poiana prin care trece traseul vei gasi un loc prielnic pentru un picnic, pentru o baie de soare sau pentru un gratar.

Cheile au o lungime de 160 de metri si o diferenta de nivel de 58 de metri. Termenul de „sapte scari” se datoreaza in egala masura numarului de cascade, cat si numarul de scari pe care trebuie sa le urci, in asa fel incat sa treci prin canion.

Lungimea scarilor variaza intre 8 metri si 35 de metri.

Cea mai lunga, a treia, este si cea mai periculoasa, dand impresia ca nu este bine ancorata in perete.

Acesta ar putea fi considerat singurul dezvantaj major al obiectivului turistic.

Dupa ce ai ajuns sus, te afli in fata a doua optiuni: intoarcerea folosind aceleasi trepte sau ocolireai canionului, pe un drum marcat cu bulina rosie.

Pe langa canionul 7 Scari, un alt obiectiv care merita vazut este Prapastia Ursilor. In plus, se pot face o serie de drumetii montane, precum Predeal-Poiana Stanii Pietricica-Varful Piatra Mare, statiunea Timisul de sus-Cascada Tamina-Varful Piatra Mare sau Cabana Dambu Morii-Cheile Sapte Scari- Cabana Piatra Mare.

In ceea ce priveste pretul cazarii, acesta nu depaseste 100 de lei pe noapte, la pensiuni de doua si trei stele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#canion sapte scari, #obiectiv turistic, #vacanta , #Obiective turistice