Atractii inedite in Canada

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 16:51
5592 citiri
Atractii inedite in Canada

Teritoriul canadian ascunde printre obiectivele turistice arhicunoscute si o serie de atractii mai putin stiute. Partii de ski cu un nivel sporit de dificultate, observarea ursilor sau rezervatia naturala Nahanni sunt cateva dintre acestea, selectate de lonelyplanet.com in topul curiozitatilor turistice din Canada. 

Ski Whistler, gazda Jocurilor Olimpice

Unul dintre cele mai mari complexe centre pentru ski din America de Nord, poate chiar unul dintre cele mai bune din lume, Whistler Blackcomb, a fost gazda Jocurilor Olimpice de Iarna din 2010.

Centrul sportiv detine  mai mult de 200 de trasee pentru schiori, precum si cea mai abrupta partie, de pe continent.

Temerarii se pot avanta cu schiurile si pot plonja de la o inaltime de peste 1600 de metri. Senzatiile sunt intr-adevar tari, dar si riscurile sunt pe masura, chiar si pentru schiorii experimentati.

O alta partie deosebit de solicitanta este cea care uneste Blackcomb de Ruby Bowl. Curbele stranse se desfasoara pe o suprafata mai mare de 600 de metri.

Drumetie de doi ani

Pentru a putea strabate drumul transcanadian (The Trans Canada Trail) sunt necesari cel putin doi ani.

Traseul montan strabate parcuri, trece prin paduri si traverseaza rauri, oferind privelisti senzationale, pe langa avantajele déjà consacrate ale unor drumetii pe munte. The Trans Canada Trail tinde sa se transforme in cel mai lung drum de agrement.

Incepand cu cel mai estic punct, drumul cumuleaza 21.500 kilometri, adica jumatate din circumferinta globului pamantesc. Iubitorii de sprorturi in aer liber au calculat exact cat timp ar lua parcurgerea drumului. Cu o viteza de 30 de kilometri pe zi, unui alpinist i-ar lua fix doi ani sa termine traseul.

Rafting extrem

Golful Fundy va deveni cel mai mare din lume, tinand cont ca in fiecare zi creste cu 15 metri, datorita mareelor. Ca urmare a acestor efecte, valurile care se formeaza sunt excelente pentru practicarea sporturilor acvatice extreme.

La gura de varsare a raului Shubenacadie, in Noua Scotie, acest lucru a condus la organizarea de excursii de rafting. Inaltimea valurilor se afla in stransa legatura cu fazele lunii, cea care determina de altfel si cat de agitate vor fi apele.

Nahanni, rezervatia salbatica

Rezervatia Nationala Nahanni, a fost prima atractie inclusa in Patrimoniul Mondial din statul canadian si este un loc salbatic, asemenator din multe puncte de vedere cu raul care i-a dat numele, South Nahani, precizeaza opentravel.com.

Publicatia amintita defineste rezervatia ca fiind neimblanzita, la fel ca raul careia ii datoreaza denumirea. Acesta se rostogoleste mai mult de 500 de kilometri prin Muntii Mackenzie, inainte sa se verse de la inaltime de 125 metri in Cascada Virginia.

Ursii calatori din Churchill

Localitatea Churchill se afla pe ruta de migrare frecventata de ursi, dupa ce in timpul iernii au vanat in golful inghetat. Cand se apropie vara, ursii de aici isi cauta un loc unde sa isi petreaca lunile calde, motiv pentru care traverseaza localitatea.

In luna octombrie, animalele trec orasul Manitoba, devenind un fel de atractie de sine statatoare a zonei.

Autoritatile au descoperit un mod ingenios de a profita de pe urma ursilor “calatori” si organizeaza tururi in carucioare special construite in acest scop sau pentru turistii mai putin curajosi, au pus la punct un sistem de “loji” transportabile.

Toate pentru a le putea oferi amatorilor de senzatii tari ocazia sa se intalneasca cu ursul. De asemenea, pentru a preintampina orice accident nefericit, autoritatile vegheaza orasul 24 de ore din 24.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#atractii, #turism, #turisti, #canada , #Obiective turistice