Alternativele estice la destinatiile turistice occidentale

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 16:41
2594 citiri
Alternativele estice la destinatiile turistice occidentale

De la prabusirea zidului Berlinului, tarile care au scapat de regimul comunist s-au transformat intr-un “univers paralel”, apreciaza opentravel.com care puncteaza ca acestea si-au pastrat farmecul propriu pe care l-au intregit cu influentele occidentale. Din acest motiv, publicatia va invita sa redescoperiti obiective turistice din Europa de Est cel putin la fel de frumoase si de interesante ca echivalentele lor din statele vest-europene.

Primele obiective luate in calcul de opentravel.com sunt lacasele de cult. Daca in Europa de Vest primul edificiu religios este Catedrala York, deosebita prin interiorul realizat intr-un stil gotic, in Europa de Est, turistii pot admira Catedrala Sf. Sofia, din capitala Ucrainei.

Lacasul de cult din Kiev a fost construit in secolul al XI-lea si este un exemplu edificator pentru arhitectura bizantina.

De altfel, biserica a fost ridicata chiar in perioada in care Imperiul Bizantin era administrat de la Constantinopol.

Catedrala inscrisa in patrimoniul UNESCO a scapat de la distrugerea programata in perioada comunista si in prezent a fost transformata intr-un muzeu.

Constructia religioasa are 13 cupole care adapostesc fresce si mozaicuri originale cu o vechime de peste 1000 de ani.

Dupa ce ati vizitat edificiile religioase, va puteti relaxa navigand fie pe raul Rin, in Germania, fie luand hidrofilul pe traseul cuprins intre Budapesta si Bratislava.

Dunarea ramane cel mai impresionant fluviu al Europei si poate si cel mai incitant de traversat, tinand cont de faptul ca trece prin patru capitale: Viena, Bratislava, Budapesta si Belgrad.

In ceea ce priveste selectia celor mai bune localuri pentru servit masa, puteti lua in considerare sugestiile opentravel: fie tapas si sangria in Spania, fie un meniu specific unguresc, aromatizat cu paprika.

Dupa ce a comparat cele mai interesante restaurante din ambele regiuni ale continentului, siteul amintit a descoperit si doua destinatii excelente pentru relaxarea pe plaja.

In vest va puteti delecta pe plajele grecesti, in timp ce in partea de est a Europei puteti profita de litoralul polonez al Marii Baltice.

Plajele din Pomerania au nisipul alb, sunt pline de terase unde se serveste bere si abunda in locuri de distractie pastrate din vremurile comuniste.

In continuare, site-ul amintit face o paralela intre zonele incarcate de importanta culturala, cum ar fi Muzeul Vaticanului in partea de vest a Europei si Muzeul Ermitaj in St. Petersburg din Rusia.

Expozitiile din muzeul rusesc sunt cel putin la fel de pretioase si de recunoscute pe plan international ca obiectele prezentate in galeriile de la Vatican sau Luvru.

Colectiile muzeului cuprind de la piese antice egiptene, pana la opere ale Renasterii.

Poate un singur lucru nu poate oferi cultura est europeana si anume selectia de relicve ramase din timpurile comuniste.

Printre acestea se afla ceasul astronomic cu un design unic, marcat de elemente socialiste, din Olomuc, in Cehia precum si Parcul Gruto din Lituania, unde se afla numeroase statui ale mai multor personalitati sovietice.

Casa Poporului, sediul Parlamentului din Romania nu a fost trecuta cu vederea de opentravel.com care aminteste ca toate cele 3.000 de camere ale Palatului Parlamentului din Bucuresti sunt o raritate si pot fi considerate o bijuterie pretioasa a epocii comuniste.

China interzice camerele de recunoaștere facială în băile publice, dar le permite pentru o situație destul de îngrijorătoare. Ce se ascunde în spatele noilor reguli?
China interzice camerele de recunoaștere facială în băile publice, dar le permite pentru o situație destul de îngrijorătoare. Ce se ascunde în spatele noilor reguli?
China pare că pune frână tehnologiei de supraveghere, dar păstrează în același timp un drum liber pentru folosirea ei în scopuri pe care puțini le pot controla. Autoritățile de la...
Pensiile speciale strivesc șansele de a primi bani europeni. Cum s-a pus CCR zid în fața Comisiei Europene, cu costuri mari pentru România
Pensiile speciale strivesc șansele de a primi bani europeni. Cum s-a pus CCR zid în fața Comisiei Europene, cu costuri mari pentru România
Pentru a primi o parte din banii europeni care sunt incluși în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), România s-a angajat să facă o reformă a sistemului de pensii speciale....
#destinatii, #turistice, #obiective, #turisti , #Obiective turistice

Curs valutar

1 EUR = 4.9761 RON

0.0007

1 USD = 4.6113 RON

0.0147
  1. Este bine să rambursezi anticipat creditul bancar? Sfaturile unui fost director de bancă: „În România, începe sezonul ploios”
  2. Marea provocare pentru șoferi, după prelungirea prețurilor RCA. 3 din 10 mașini circulă fără asigurare: Ce riscă
  3. ”Omul lui Trump” îngrozit după pierderi de 1.000 de miliarde dolari: ”Se simte ca Armagedonul”
  4. 3 pași pentru a deveni mai bogat decât 99% din populație până la vârsta de 40 de ani. Cum să folosești "efectul de levier"
  5. Care sunt cele mai bogate municipii din România, în 2025. Topul surpinzător al celor mai înstărite reședințe de județ din România, raportat la bugetul pe cap de locuitor
  6. Cum poate ajunge o persoană care plasează la bursă 100 de lei pe lună la un câștig final de 146.000 de lei. Cât timp trebuie să investească
  7. Mutările lui Trump zdrobesc Statele Unite: Pierderi colosale de 5.500 de miliarde dolari
  8. Mașina electrică revoluționară, care îi dă o lovitură grea lui Elon Musk: Se încarcă în doar 5 minute VIDEO
  9. Lovitură din China pentru Elon Musk. Gigantul care bate record după record și a depășit Tesla
  10. Anunțurile de creștere a prețului ouălor în perioada Paștelui pot încălca legea, avertizează Consiliul Concurenței