24 de ore in Roma

Miercuri, 25 August 2010, ora 17:07
2597 citiri
24 de ore in Roma

Impodobita cu fantani si sculpturi, Roma isi invita turistii sa ii descopere bogatia de cladiri istorice, terasele moderne sau sa viziteze obiectivele turistice arhicunoscute, precum Colosseumul si Pantheonul. Lonelyplanet.com a realizat un traseu care dureaza 24 de ore, plin de atractii, special pentru turistii care nu isi permit sa stea mai mult in Cetatea Eterna.

In cazul in care faceti parte dintre turistii care incep orice zi cu o cafea aromata, cel mai indicat loc pentru a face acest lucru este terasa “Tazza d’Oro”, situata pe Via degli Orfani, la numarul 84.  Terasa este foarte apreciata de localnici, pentru specialitatile de cafea servite aici, inca din 1946, motiv pentru care vara este foarte aglomerata. Cei mai multi comanda “granita di caffe”, o combinatie delicioasa de cafea, gheata si frisca.

Pantheonul, templul transformat in biserica

Traversand strada, ajungeti la Pantheon, un templu roman, transformat in biserica, aflat foarte aproape de Piazza della Rotonda. Unul dintre principalele simboluri al Romei, Pantheonul adaposteste mormintele lui Raphael si ale mai multor regi italieni.

Domul Pantheonului are o inaltime de peste 43 de metri, si a fost cel mai inalt dom din lume, pana in 1436, cand a fost depasit de domul Catedralei din Florenta.

De la Pantheon ajungeti intr-o plimbare de doua minute la Piazza Navona, una dintre cele mai frumoase piete din Roma. Frumusetea pietei se datoreaza in primul rand fantanilor impresionante, construite in stil baroc de catre Bernini.

Din Piazza Navona puteti merge in Piazza San Luigi dei Francesi, unde se afla o biserica si un palat cu acelasi nume. Lacasul de cult a fost proiectat de Giacomo della Porta si construit de Domenico Fontana, intre 1518 si 1589, in timp ce castelul, finalizat in 1716,  gazduieste o colectie de portrete ale regilor francezi.

Incercati pizza rossa, la Piazza San Luigi dei Francesi

Facand o plimbare spre partea din sud a Piazzei San Luigi dei Francesi, ajungeti la “Campo de’Fiori”, piata unde se comercializeaza foarte multe soiuri de flori, alaturi de produse alimentare.  Printre cele mai cautate se numara pizza rossa, proaspata scoasa din cuptor, acoperita cu rosii si oregano.

Scuarul alaturat, numit Piazza Farnese, surprinde printr-o combinatie inedita de atractii: cele doua fantani din marmura de aici sunt realizate din cazi de baie romane reciclate, iar fatada ambasadei franceze este pictata de Michelangelo.

Daca sunteti interesat sa surprindeti atmosfera cartierului evreiesc, va puteti indrepta spre est, catre “Ghetou”, asa cum este cunoscut printre localnici. Tot aici puteti incerca specialitatile bucatariei iudaice, precum salata fatus, blinces (un fel de coltunasi umpluti cu diferite compozitii, de la carne de berbecut, la legume) sau humus.

Din Ghetou va puteti indrepta catre Dealul Capitoliului, aflat in Piazza Venezia, de unde veti putea admira panorama orasului.

Colosseumul, cel mai mare amfiteatru antic

Nu trebuie sa ratati Colosseumul, cel mai  mare amfiteatru antic din lume, construit la porunca lui Vespasian si terminat de Titus, in anul 80 en. Potrivit estimarilor Colosseumul avea o capacitate de aproximativ 70.000 spectatori.

Alte atractii turistice sunt Castelul Sant’Angelo, construit de imparatul Hadrian, ca un mausoleu pentru familia sa si Palatul  Quirinale, ridicat in  1574  pentru a servi drept resedinta de vara Papei.

Ambele obiective pot fi vizitate achitand o taxa de intrare de 5 euro.

Trebuie sa stiti ca restaurantele din Roma sunt deschise de la 12.00 la 15.00, apoi de la 19.00 la 24.00, iar fumatul este interzis in toate locatiile, cu exceptia celor aflate in aer liber.

In ceea ce priveste bucataria italiana, cu siguranta pizza, pastele si fructele de mare sunt cele mai gustoase servite in Roma. Ca desert merita sa gustati tiramisu sau panettone, un cozonac rotund, delicios indiferent ca este simplu sau  umplut cu diverse creme, de la vanilie si ciocolata pana la gem din fructe de padure.

Pretul cazarii in capitala Italiei variaza intre 80 si 300 de euro/zi, pentru o camera dubla, la un hotel de 3 stele.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#obiective, #turistice, #roma, #turisti , #Obiective turistice