24 de ore in Paris

Luni, 23 August 2010, ora 17:25
3293 citiri
24 de ore in Paris

Parisul se numara printre orasele europene apreciate de turisti pentru multitudinea de obiective turistice si pentru farmecul aparte. Desi vizitarea metropolei pariziene solicita foarte mult timp si atentie, urmand sfaturile lonelyplanet.com, puteti vedea principalele obiective turistice din capitala Frantei in doar 24 de ore.

Pentru cei mai multi dintre turisti, o dimineata buna incepe cu o cafea tare, iar cel mai potrivit loc pentru asa ceva este malul sudic al Senei.

Daca va savurati cafeaua la una dintre terasele cochete aflate aici, puteti in acelasi timp sa admirati panorama orasului, care surprinde cateva dintre locatiile principale ale capitalei precum Turnul Eiffel, Champs-Elysees si Place de la Concorde.

Aici se afla Obeliscul din Paris, primit cadou de la Guvernul Egiptului, in 1831. Potrivit arheologilor citati de lonelyplanet.com, obeliscul sculptat in granit roz are o vechime de 3.300 de ani.

Dupa ce ati savurat micul dejun tipic francezilor, cafea si croasante calde cu unt, va puteti plimba pana la “Hotelul Invalizilor” (Hotel des Invalides), locul unde erau cazati veteranii din razboiul secolului al 17-lea. In aceeasi incinta se afla si un muzeu militar care gazduieste mormantul lui Napoleon.

Spre pranz, merita sa acordati putin timp pentru picturile lui Monet, Picasso  si Matisse, expuse la Musee de l’Orangerie. Biletul de intrare este de 7,5 euro.

In cazul in care sunteti pasionat de arta trebuie sa intrati si in Musae d’Orsay, aflat in imediata apropiere.

Pe langa picturile lui Monet, in muzeu se afla si capodopere semnate de alti artisti impresionisti. Taxa de acces este de 8 euro. Pentru 4 euro in plus puteti cumpara un bilet compus, valabil atat pentru Muzeul d’Orsay, cat si pentru Muzeul Rodin.

Acesta din urma gazduieste pe langa picturi extrem de valoroase, si scultpuri.

1665 de scari la Turnul Eiffel

Lonelyplanet sugereaza apoi o plimbare de-a lungul Senei pana la Turnul Eiffel. Pentru a ajunge in varf aveti la dispozitie doua variante: fie luati lifturile, fie urcati cele 1665 de scari, care incep de la pilonul sudic al turnului. Indiferent ce alegeti, frumusetea privelistii care asteapta este greu de descris in cuvinte.

Dupa ce ati admirat panorama orasului, trebuie sa va imbarcati intr-un “batobus” , un autobuz care poate merge si pe apa, pana la  Gradina Botanica (“Jardin des Plantes”).

Fondata in 1626 de catre Ludovic al XIII-lea, aceasta include sere cu plante tropicale, o gradina alpina, precum si o scoala de botanica.

Nu trebuie sa ratati nici Cartierul Latin, centrul vietii academice din Paris. Cartierul este numit astfel pentru ca studentii de aici vorbeau intre ei in latina, inainte de Revolutia Franceza.

In preajma Campusului Universitatii din Sorbona, decorat cu fantani impresionante, se poate surprinde viata studentilor, sub toata aspectele sale: fie colegi care dezbat ultimele cursuri, fie citesc asezati pe iarba cartile preferate.

Iar daca vreti sa va “pierdeti si mai mult in peisaj”, puteti opta pentru  rue Mouffetard, cea mai animata dintre strazile comerciale ale Cartierului Latin, plina de baruri studentesti si localuri unde se poate manca foarte ieftin.

In plus, de aici puteti cumpara articole de imbracaminte la preturi foarte mici. 

St Germanin des Pres, locul preferat de Hemingway

V-ar placea sa va relaxati intr-una dintre cafenele frecventate de scritori celebri, precum Sartre sau Hemingway? Atunci cu siguranta nu veti rata St-Germain des Pres, locul de intalnire preferat al scriitorilor amintiti.

Aici se reunesc si astazi pasionatii de literatura si colectionarii de arta.

Pe langa faptul ca in Paris exista o sumedenie de atractii, turistii sunt impresionati in special de farmecul propriu al metropolei pariziene, la care contribuie fiecare din elementele infrastructurii: pornind de la strazile umbrite de copaci,  continuand cu podurile romantice iluminate de lampi din fier forjat, decorul perfect pentru indragostiti,  si terminand cu terasele desprinse parca din filme.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#eiffel, #obiective, #paris, #turisti, #turistice, #turnul , #Obiective turistice