1 Mai in natura: la pescuit in Delta sau drumetii in Bucovina

Duminica, 01 Mai 2011, ora 01:47
3926 citiri
1 Mai in natura: la pescuit in Delta sau drumetii in Bucovina

Pentru minivacanta de 1 Mai Bloombiz ti-a oferit mai multe sugestii, in functie de bugetul tau, pentru un sejur la munte,  un concediu la mare sau un sfarsit de saptamana extrem. In cazul in care niciuna dintre variante nu a fost pe gustul tau, Lacramioara Beilic, directorul Asociatiei pentru Turism Bucovina iti propune o escapada in aceasta regiune. La polul opus, pensiunile din Delta te asteapta cu oferte extrem de atractive, daca de 1 Mai vrei sa pescuiesti.

In Bucovina, ai putea vizita, pe langa bisericile pictate, doua obiective turistice mai putin cunoscute: Muzeul Oului din Vama si Atelierul de Ceramica Neagra din Marginea.

„La Muzeul Oului din Vama, este o colectie, in afara de colectia de oua incondeiate traditionale care se fac in Vama. Proprietara muzeului are o colectie impresionanta de oua, adunate din intreaga lume, facute pe diverse suporturi si este ceva foarte spectaculos.

Mai pot vedea Atelierul de Ceramica Neagra din Marginea. Vizitatorii au ocazia sa vada si o demonstratie de cum se realizeaza obiectele din ceramica neagra si exista si un magazin de suveniruri de unde pot achizitiona tot felul de obiecte din zona, la preturi foarte foarte atractive”, a spus, pentru Bloombiz, Lacramioara Beilic.

Aceasta adauga ca turistii care vin vacanta cu familia se pot indrepta catre Radauti, unde exista o gradina zoologica, interesanta pentru cei mici.

La Radauti exista o gradina zoologica, pentru copiii. E drept ca fiind o zona montanta, agrementul pentru cei mici nu este foarte dezvoltat, dar plimbarile prin padure si pot face o multime de lucruri in natura.

Cei de la Rezervatia Calimani au cateva programe extrem de interesante, precum lectii de calarit, sesiuni de calarit prin padure, programe pentru observat natura. Sunt anumite programe concepute pentru copiii de varsta scolara care au posibilitatea si sa se distreze dar si sa invete cate ceva din vacanta lor”, mai spune Lacramioara Beilic.

Directorul Agentiei pentru Turism Bucovina iti recomanda sa nu ratezi specialitatile culinare din regiune, cum ar fi pastravul si preparatele cu ciuperci.

„Pentru perioada asta, pentru pensiunile care au pastravarie, le recomand sa incerce un preparat pe baza de pastrav, indiferent de cum este facut.

Pe gratar sau la cuptor, este ceva traditional, natural si deosebit de gustos. De asemenea, sunt preparatele pe baza de ciuperci de padure. In special hribi sau galbiori. Ciulama sau ciupercile cu sos de usturoi, toate servite cu mamaliguta. Iar ca desert sa nu rateze papanasii care sunt foarte deliciosi in zona noastra.

Poalele-n brau, care necesita o perioada de preparare in prealabil sunt servite, de regula, grupurilor sau turistilor care au o perioada de sedere mai mare. Pentru cei care vin sa ia masa, produsele se gasesc in mod curent. Nu e necesar sa le comande dinainte” a precizat Beilic.

Aceasta te sfatuieste sa mananci si la o pensiune si la un restaurant si adauga ca majoritatea pachetelor de cazare sunt de tip demipensiune. Micul dejun si cina sunt preparate cu ingrediente din gospodaria proprie si este de preferat sa le servesti la pensiune, in timp ce pranzul il poti lua la restaurant.

Daca in Bucovina poti manca pastrav din pastravariile pensiunilor, in Delta poti manca pestele pe care l-ai prins chiar tu. Pensiunile au oferte extrem de atractive si iti pun la dipozitie, daca doresti, o barca, impreuna cu un barcagiu care sa te poarte pe apele Deltei.

De exemplu, Pensiunea Mila 35 iti pune la dispozitie un pachet in valoare de 560 de lei, care presupune trei nopti de cazare, doua zile de pensiune completa si una cu demipensiune.

De asemenea, in pret sunt incluse si transferul pana la pensiune, taxele hoteliere si accesul la toate facilitatile complexului.

„Avem teren de sport polivalent, cu iarba artificiala, le oferim noi de la receptie mingi, rachete, absolut orice, pentru orice sport ar opta.

Avem un iaz propriu cu pesti si le oferim de la receptie undite si momeli. Mai avem sala de jocuri: biliard, table, darts. Caiac canoe, pentru cine prefera sporturilor foarte mari.

Avem flota noastra, iar tariful de agrement  este de 16 euro/persoana. Noi practicam agrement de doua ore, pentru ca avem o delta superba aici in spate, nu departe de noi.

Asta in cazul in care barcile sunt incarcate la capacitate. Sunt doua barci, una de noua persoane, alta de cinci persoane, sunt barci rapide, cu motoare mari”, spune administratorul complexului, Sorin Mihalcioiu.

Pe de alta parte, reprezentantii hotelulul Sageata Apei, iti promite ca te va duce in locurile mai putin cunoscute de turisti, din Delta. Vei putea inchiria o barca, vei avea la dispozitie barcagiu si ghid.

„Daca vin pe weekend, recomandarea este sa nu plece cu pontonul pentru ca costurile sunt foarte mari si au foarte putine lucruri de vazut in Delta. Vin, se cazeaza pe hotelul plutitor si noi ii ducem la plimbare pe hotelul plutitor pentru ca suntem destul de aproape de lacurile din zona Uslina-Isac.

Se ajunge cam intr-un sfert de ora, 20 de minute, pe lac, de la locatia noastra. Pot vedea mult mai multe cu barcile mici, deplasarea se face mult mai rapid, e mai convenabil pentru turisti” a spus reprezentantul hotelului Sageata Apei.

In schimb, acesta adauga ca hotelul se deplaseaza pe bratele principale si turistii vad foarte putin, iar tariful este de maxim patru ore de mars pe zi.

„E avantajos daca stai mai mult in Delta, pana la cinci-sapte zile. Pentru doua zile, nu se merita. Ei vin la Murighiol, noi ii luam cu barca de la Murighiol, transferul cu barca pana la hotel costa 15 lei de persoana dus-intors si de acolo ii putem plimba cu barca”, spune oficialul hotelierul.

In ceea ce priveste preparatele culinare de la Sageata Apei trebuie sa stii ca felurile de mancare sunt servite la platou si nu la portie. Pensiunea este completa, mai putin bauturile, pe carele poti aduce cu tine.

Meniul se face in functie de grup si contine, de obicei, un preparat din peste si unul bazat pe alt fel de carne: pui, porc sau vita.

Nu trebuie sa iti faci griji din cauza tantarilor din Delta, pentru ca in perioada asta nu sunt. Dimpotriva, luna mai este  una dintre cele mai bune perioade de vizitat Delta. In plus, nu este nici foarte cald si poti vedea foarte multe lebede si pelicani in zona, pentru ca este vremea in care pasarile calatoare se intorc.

Citeste si

1 Mai extrem: instructie militara sau expeditii in Kilimanjaro

1 Mai la munte: lux in Palma de Mallorca sau liniste in Cheile Rasnoavei?

Mini-vacanta de 1 Mai: litoralul romanesc vs. plajele din Bulgaria

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#1 mai, #delta dunarii, #distractie 1 mai, #vacanta 1 mai, #vacanta bucovina, #vacanta drumetii , #Obiective turistice