Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contracte in valoare de 4,42 miliarde euro prin POR

Contracte in valoare de 4,42 miliarde euro prin POR


Pana la data de 30 octombrie 2011, in cadrul Programului Operational Regional (POR), gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, au fost incheiate 2.216 contracte de finantare, in valoare totala de 4,42 miliarde euro, potrivit unui comunicat transmis miercuri de MDRT.

Banii rambursati de catre Comisia Europeana in contul proiectelor aflate in implementare au ajuns la 7,4% din totalul alocat, in timp ce platile totale catre beneficiari au ajuns la nivelul de 24,8% din bugetul programului (925,15 milioane euro), fiind cea mai mare rata de absorbtie inregistrata la nivel national.

In perioada 2012 - 2013, aceste proiecte vor atinge maturitatea in implementare, iar gradul de absobtie al fondurilor disponibile va creste substantial, spun reprezentantii MDRT.

Referitor la pregatirea proiectelor pentru viitoarea perioada de programare (2014-2020), reprezentantii MDRT au aratat ca in prezent se utilizeaza asistenta tehnica disponibila in POR si Programul Operational de Asistenta Tehnica, precum si expertiza JASPERS.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1392 ori