Vacantele la mare se ieftinesc cu pana la 30% din 20 august

Vineri, 14 August 2015, ora 11:32
1634 citiri
Vacantele la mare se ieftinesc cu pana la 30% din 20 august
Foto: Wikipedia

Tarifele hotelurilor de pe litoral se vor diminua cu pana la 30% incepand de la jumatatea saptamanii viitoare, urmand sa ajunga la 90-210 lei pe noapte pentru un hotel de 3-4 stele din Mamaia si la 70-190 lei pentru o structura similara in statiunile din sud.

"Sarbatoarea Sfintei Maria aduce cel mai aglomerat weekend pe litoral. Spre deosebire de anii precedenti, sarbatoarea cade sambata, deci nu sunt zile libere suplimentare, ceea ce va face sa fie un sfarsit de saptamana obisnuit din punct de vedere al incasarilor pe litoral. Dupa aceasta data, tarifele incep sa se diminueze treptat, astfel ca dupa 20 august scaderea va ajunge la 30%", a declarat Dragos Raducan, Prim-vicepresedintele Executiv al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Astfel, la un hotel de 2* din Mamaia tariful va fi cuprins intre 85 de lei si 98 lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus, la 3* - intre 93 lei si 145 lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus, iar la 4* - intre 120 lei si 210 lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus.

In sudul litoralului, turistii se pot caza din 20 august la un hotel de 2* platind intre 45 lei si 80 lei pe noapte, fara mic dejun, intre 73 lei si 125 lei pe zi de persoana la hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, iar la un hotel de 4* vor achita pentru o noapte intre 130 lei si 190 lei pe zi, cu mic dejun inclus.

Statiunile care vor oferi cele mai multe locuri la preturi reduse sunt Jupiter si Venus si Saturn.

Aceste tarife vor functiona in perioada 20.08-31.08, dupa care vor scadea cu inca 30%, in luna septembrie.

In aceasta perioada, in weekend-urile din varf de sezon, gradul de ocupare al structurilor de cazare de pe litoral este de 90-100%, iar in cursul saptamanii este mai scazut, ajungand la 70-80%. Toate hotelurile dispun de camere libere.

Tarifele pe litoral au urcat cu pana la 30% incepand cu 15 august, odata cu intrarea in varful de sezon, cele mai scumpe pachete fiind vandute in Mamaia, iar cele mai ieftine in statiunile din sud.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#preturi litoral Romania, #ieftinire preturi litoral 20 august, #ieftinire cazare litoral 2015 , #Hoteluri