Vacanta "high-tech". Top 7 hoteluri pentru turistii pasionati de tehnologie

Joi, 12 Mai 2011, ora 17:39
2407 citiri
Vacanta "high-tech". Top 7 hoteluri pentru turistii pasionati de tehnologie

In cazul in care te numeri printre fanii gadgeturilor si nu poti sta un minut fara acces la internet, alegi intotdeauna hotelurile unde exista Wi-Fi gratuit, televizoare si aparatura audio video de ultima generatie, askmen.com iti recomanda sapte hoteluri "high tech", unde toate aceste dotari sunt doar minimul.

7. Mama Shelter

Adresa: Strada de Bagnolet, numarul 109, 75020, Paris
Tel: 33 (0)1 43 48 48 48
Adresa web : mamashelter.com

Hotelul a fost pe timpuri, un loc de parcare, dar acum s-a transformat intr-o unitate de cazare selecta, de tip boutique, in urma eforturilor depuse de arhitectul Philippe Starck. Fiecare din cele 172 de camere dispune de cate un iMac de 24 de inch. In plus, fiecare incapere are acces grauit la Wi-Fi.

Un alt obiect, aproape imposibil de identificat in alte hoteluri, cuptorul cu microunde. In zona destinata gatitului  exista mai multe tablete digitale, cu functie de televizor, unde vei putea urmari programe internationale.

De asemenea, aici se afla si un aparat foto iMac care iti poate proiecta fotografie pe toate ecranele din restaurant.

6. Upper House


Adresa:  Pacific Place, 88 Queensway, Hong Kong
Tel: 852-2918-1838
Adresa web: UpperHouse.com

Ca sa iti poti face o idee de nivelul de tehnologie utilizat de hotelul Upper House din Hong Kong, askmen.com iti ofera un indiciu : te vei putea caza cu ajutorul unei tablete.

Toti oaspetii hotelului primesc, de la receptie, un iPod  preincarcat cu mai multe jocuri, muzica si cu informatii folositoare, legate de hotel si de imprejurimile sale. Accesul la internet este gratuit, iar turistii pot naviga pe internet din orice colt al hotelului. Inclusiv de pe bancheta luxosului model Lexus RX450H.

Daca nu esti multumit de oferta de filme de pe iPodul primit la receptie, atunci poti solicita o alta selectie, pe care o poti urmari pe televizorul LCD cu diagonala de 42 de inchi din camera. In baie mai este montat un televizor LCD, dar de dimensiuni mai mici.

5. Blow Up Hall

Adresa : ul Kosciuszki, numarul 42, Poznan, Polonia
Tel: 48 61 657 99 80
Adresa web: blowuphall5050.com

Blow Up Hall este o unitate avantgardista, descris in prezentarile oficiale ca un hotel de arta electronic. Renumitul artist Rafael Lozano-Hemmer a creat aici o instalie video, fascinanta si intriganta, in egala masura.

De altfel, in jurul acestui sistem video se desfasoara intregul concept de design al hotelului. In momentul in care intri in hotel, te vezi ca un protagonist intr-un film de animatie video, efect obtinut cu ajutorul celor 2400 de imagini minuscule, filmate cu mai multe camere amenajate in lobby si in alte locuri din hotel.

Nu ai nevoie nici de cheie si nici de numarul de identifcare ale camerei, pentru ca accesul in interior nu se face decat prin iPhone.
In cazul in care turistii nu au acest model de telefon, li se va oferi unul, de la receptia hotelului. Poti folosi apartul si ca sa navighezi pe internet in scop personal, sa urmaresti programele favorite sau accesezi aplicatiile tipice pentru iPhone.

4. Hotelul Peninsula, din Tokyo


Adresa: 1-8-1 Yurakucho, Chiyoda-ku, Tokyo, 100-0006, Japan
Tel: +81 (0)3 6270 2888
Adresa web: Peninsula.com

Niciun top al hotelurilor high tech nu ar putea fi complet, fara un candidat din Japonia, o tara unde exista mai multe gadgeturi pe o singura strada, decat au majoritatea altor tari in toata capitala.

Camerele din hotel dispun de radiouri care pot selecta nu mai putin de 3000 de posturi diferite.

Clasicul semn cu inscriptia “Nu Deranajati” a fost inlocuit cu un sistem luminos, ingenios, care emite o lumina pe exteriorul usii de la intrare, dupa ce musafirul a apasat pe un buton aflat in apropierea patului.

Toate camerele au telefoane care permit apelurile de tip videoconferinta. Iar in baie exista un uscator pentru lacul de unghii.

3. Hotel 1000

Adresa1000 First Ave., Seattle, WA 98104
Tel: 1-206-957-1000
Adresa web Hotel1000Seattle.com


In orice alt hotel normal, in clipa in care ai vedea ca din tavan curge apa, ai intra in panica. Insa, la Hotelul 1000 acesta este doar unul dintre evenimentele banale. Mai mult decat atat, curgerea apei din tavan inseamna pur si simplu ca iti umpli cada de baie.

In afara de sistemul ingenios de instalatii, hotelul are si “o sonerie silentioasa”, desi termenul pare un paradox. Femeia de servici apasa pe butonul soneriei si va actiona, astfel, un mecansim luminos, din interiorul camerei.

Oaspetii vor putea vedea o luminita rosie, in semn de atentionare ca este cineva la usa. Daca nu vor sa fie deranjati, apasa pe un alt buton care va declansa comanda “Nu deranjati”. Cele doua cuvinte vor aparea pe exteriorul usii de la intrare.

Minibarul este dotat cu senzorii care trimit un mesaj la receptie, in asa fel incat personalul hotelier sa stie ca trebuie reumplut.

Pe langa toate acestea, Hotelul 1000 pune la dispozitia turistilor telefoane Cisco, sisteme audio video cu redare  high definition si o telecomanda pentru controlul temperaturii.

2. Hotelul Sax

Adresa: 333 N. Dearborn St., Chicago, IL 60654
tel: +1 312 245 0333
Adresa web: HotelSaxChicago.com


Hotelul Sax din Chicago se numara printre unitatile de cazare care dispun de cele mai multe dotari tehnologice.
In primul rand, aici exista Wi-Fi gratuit, iar televizoarele sunt atat de mari, incat nu vei fi invinovatit daca te vei ingrijora, la un moment dat, ca exista riscul ca acestea sa cada de pe perete.

Apoi, la etajul 6, exista Studio Lounge, unde oaspetii hotelului au acces gratuit si se pot bucura de jocuri Wii, de Guitar Hero sau de Rock Band.

Apartamentul prezidential are un ecran cu o diagonala de 65 de inch, trei ecrane mai mici, amplsate in diferite locuri din camera si un sistem audio video ultra performant.

Fiecare musafir primeste cate un laptop si un MP3 Zune, pe care le pot folosi de toata durata sederii la hotelul Sax. Acesta are, de asemenea, studiouri si si apartamente cu dotari tehnologice de varf. Sala de consiliu si sala de conferinta dispun de cele mai performante echipamente.

1. Hotel Helix, Abu Dhabi


Adresa:Zayed Bay, Abu Dhabi, UAE
Adresa web: Leeser.com

 

Pe primul loc in topul intocmit de askmen.com se afla Hotelul Helix, din capitala Emiratelor Arabe Unite.

Designul si accesoriile it de ultima generatie sunt atat de avantagardiste, incat pare rupt dintr-un film SF. Arhitectura sa te va uimi, multumita efectelor vizuale unice, date de forma distincta si de interiorul in forma de spirala. Arhitectii au reusit sa imbine frumosul cu utilul si au folosit cele mai bune sisteme pentru conservarea caldurii si a energiei.

Panourile de tip GROW, care valorifica atat energia eoliana cat si pe cea solara, acopera intreaga suprafata exterioara. Temperatura si umiditatea din toate cele 208 camere sunt programate sa depinda de ...o cascada aflata in atrium.

Periodic, un perete de sticla gigant culiseaza si permite brizei proaspete sa intre inauntru. Camerele sunt complet accesorizate cu gadgeturi de ultima ora.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#dotari high tech, #hotel high tech, #hoteluri high tech, #iphone, #tehnologie, #vacanta , #Hoteluri