Ungurii investesc 15 milioane de euro la Borsec

Miercuri, 15 August 2007, ora 10:30
1775 citiri

Potrivit informatiilor de presa firma ungara Muntero Invest Kft. va investi 15 milioane de euro in construirea unui hotel balnear a Borsec, in Tinutul Secuiesc, si pe termen lung are in vedere si reabilitarea vilelor vechi.

Dupa cum a declarat primarul Valentin Vaida, hotelul de patru stele Vila Borsec, a carui constructie a inceput in iulie, va fi finalizat peste doi ani. Autoritatile locale au inchiriat firmei ungare un teren de 22 de mii de metri patrati pentru construirea centrului de tratament. Astfel si hotelul balnear va fi administrat de o societate mixta, iar beneficiile vor reveni nu numai grupului investitional ci si autoguvernarii locale - scrie in editia sa de marti cotidianul transilvanean de limba maghiara Krnika.

Potrivit planurilor grupului de investitii, din beneficiile aduse de hotelul balnear si cu bani obtinuti din licitatii, in cativa ani va fi demarata si reabilitarea vechilor vile din localitate. Proiectul Muntero Borsec prevede patru etape, din care hotelul reprezinta doar primul pas. In etapa doua vor fi renovate cladirile existente, dupa care se va reface vechiul centru de tratament, iar in final va fi demarata reabilitarea vilelor degradate. Conform calculelor preliminare facute de investitori intregul program de dezvoltare va putea fi realizat in 5-10 ani.

Ideea construirii hotelului de patru stele Vila Borsec a aparut inca din 2004, reprezentantii firmei cu capital ungar apreciind atunci ca in martie 2005 vor incepe lucrarile si le vor termina in decurs de un an. In final insa piatra de temelie a fost pusa doar in august 2005. Anterior tot cu investitie ungara au fost reabilitate trei hoteluri intr-o alta statiune balneara din Transilvania, la Sovata. In localitatea de pe malul lacului sarat Ursu, Danubius Hotels din Ungaria a renovat si administreaza hotelul de trei stele Danubius Health Spa Resort Sovata, precum si hotelurile de doua stele Hotel Faget si Hotel Bradet -arata cotidianul Krnika.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...