Turistii aleg Bulgaria si pentru sarbatorile de iarna

Luni, 13 Noiembrie 2006, ora 12:36
1284 citiri

Dupa ce a acaparat o parte importanta a turistilor pe segmentul de litoral, vecinii bulgari vin cu oferte atragatoare si pentru iarna, promovand intens oferta de schi.Cele mai multe hoteluri din statiunile montane bulgaresti sunt de patru si cinci stele, insa preturile practricate sunt mult mai mici decat cele de pe Valea Prahovei. In timp ce la noi in tara un pachet pentru petrecerea de Craciun sau Revelion, la Poiana Brasov, Predeal sau Sinaia costa intre 500 si 1.400 de euro de persoana, in Bulgaria pretul pentru un pachet de sarbatori, pentru trei nopti si patru zile, porneste de la 111 euro de persoana.

Desigur, tarifele difera in functie de servicii si de modul de cazare. Astfel, pretul pentru o camera dubla, intr-un hotel de patru stele, variaza de la 95 la 160 de euro pe noapte, iar pentru o camera de o singura persoana pretul variaza de la 50 la 100 de euro. Tarifele includ cazare, acces la piscina acoperita, teren de joaca pentru cei mici si parcare. La aceste sume se adauga taxa de statiune, ce variaza intre 1 si 7 euro pe noapte. Cina festiva de Craciun sau Revelion variaza intre 54 si 100 de euro de persoana, iar pentru copii se va plati 50% din preturile pentru adulti.

In hotelurile de cinci stele, o camera dubla costa 150 de euro pe noapte.

Majoritatea turistilor straini aleg statiunea montana Bansko, aflata in Muntii Pirin, in sudul Bulgariei. Aceasta este renumita pentru cele 14 partii de schi moderne, deservite de 23 de instalatii de transport prin cablu.

Pentru a divesifica oferta, dar si de teama ca localitatea Bansko se dezvolta prea rapid, primarul statiunii Bansko, a inceput sa-i directioneze pe investitori catre localitatile apropiate. Acesta spera sa creeze o mare zona turistica formata din mai multe statiuni, conform agentiei Sofia News.

Viitoarea zona turistica ar trebui sa aiba o capacitate de 100.000 de paturi si 160 de kilometri de trasee turistice, depasind, astfel, cele mai populare statiuni de ski bulgare, Borovets si Pamporovo.

Cotidianul Standard relateaza ca hotelurile si cladirile de apartamente din Bansko se ridica pe o suprafata de peste 400.000 de metri patrati si ca mai exista foarte putine locuri pe care s-ar putea construi in viitor.

Tocmai datorita acestei cresteri a cererii, primarul din Bansko, Alexander Kravarov, a avut ideea crearii unui "Super Bansko", prin care incearca sa-i directioneze pe investitori catre localitatile apropiate, Razlog si Dobrinishte.

Interesul investitorilor pentru Razlog este in crestere, in aceasta localitate urmand sa se dezvolte proiecte care au fost aproximate la 600 pana la 700 de milioane de euro si sa se construiasca 60 de kilometri de noi trasee.

Bloombiz si

NewsIn

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...