Turcii nu-si mai permit sa vanda all inclusive ieftin in Antalya si vor sa transforme din nou statiunea intr-una de lux

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 14:00
8993 citiri
Turcii nu-si mai permit sa vanda all inclusive ieftin in Antalya si vor sa transforme din nou statiunea intr-una de lux
Foto: Wikimedia

Industria turistica din Antalya nu se va margini doar la sejururi all inclusive in hoteluri. Autoritatile locale au decis ca este cazul sa impulsioneze afacerile in domeniu prin construirea unui port de ambarcatiuni turistice si de croaziera in apropierea plajei Lara Birlik.

Proiectul este inca in faza de studii tehnice, municipalitatea din Antalya si Ministerul Transporturilor, Afacerilor Maritime si Comunicatiilor, ca si cel al Mediului si Planificarii Urbane urmand sa supervizeze lucrarile, anunta Daily Sabah.

Investitia ar urma sa impulsioneze industria turistica din zona, dupa ce, anul acesta, pe fondul cresterii riscurilor de securitate, Turcia s-a confruntat cu o scadere dramatica a numarului de turisti.

Primarul din Antalya, Menderes Turel, a calificat proiectul portului de iahturi si vase de croaziera drept "unul vizionar", plasarea acestuia in imediata vecinatata a orasului urmand sa impulsioneze afluxul de turisti din zona.

Dupa sezonul turistic dezastruos din acest an, proprietarii hotelurilor din Turcia au anuntat ca vor sa diminueze numarul pachetelor turistice all inclusive, acestea dovedindu-se nerentabile in ultima perioada.

"In masura in care, prin natura sa, acest tip de servicii se dovedeste a fi atractiv pentru turistii care vor sa economiseasca bani, hotelurile se trezesc in imposibilitatea de a creste tarifele, desi costurile cresc de la an la an.

La cat de uzual se dovedeste a fi acest sistem in Turcia, nivelul veniturilor din sector a avut de suferit in ultimii ani. Ar trebui sa reducem numarul hotelurilor cu oferte all-inclusive in mod gradual", a explicat Basaran Ulusoy, presedintele Asociatiei Agentiilor de Turism din Turcia.

Acesta crede ca diversificarea ofertei turistice din tara ar trebui sa aiba la baza extinderea sezonului turistic la 12 luni, nu doar la perioada de primavara-vara si atragerea vizitatorilor cu dare de mana prin pachete de lux puse la dispozitia lor.

Proiectul portului touristic din Antalya este conceput sa asigure docuri pentru 426 de iahturi private si pontoane speciale pentru mai multe vase de croaziera: 2 pentru nave ce depasesc 345 metri, unul pentru ambarcatiuni cu o lungime de 150 metri si 4 pentru superiahturile de 100 metri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#turism Antalya, #investitii turism Turcia, #port turistic Antalya , #Hoteluri