Topul oraselor care "nu dorm niciodata"

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 16:58
3871 citiri
Topul oraselor care "nu dorm niciodata"

Cand se pune problema celor mai bune destinatii pentru distractie, parerile sunt impartite, in functie de criteriile personale si de bugetul alocat. In timp ce unii turisti prefera locatii consacrate, precum Thesallonik, in Grecia, altii sunt mai atrasi de necunoscutul exercitat de Belgrad sau Baku, iar turistii pentru care banii nu reprezinta un impediment iau in considerare Dubai.

Belgrad, gazda Festivalului Next

In 1999, la Belgrad se organizau concerte in aer liber in timpul bombardamentelor NATO, o dovada incontestabila pentru spiritul petrecaret al sarbilor.

Lonelyplanet.com sustine ca perioada in care capitala Serbiei a fost ignorata de publicatiile media si neinclusa in topul celor mai agitate orase din punct de vedere al vietii de noapte a trecut.

Mai mult decat atat, site-ul de calatorii subliniaza faptul ca turistii straini incep sa redescopere un oras vibrant si incep sa impartaseasca parerea localnicilor, potrivit carora Belgrad este cu adevarat un oras in care te poti distra.

Orasul propune amatorilor de distractii multiple mijloace prin care sa isi satisfaca nevoia de entertainment, pornind de la cluburile si localurile variate deschise pana tarziu, in noapte, si terminand cu restaurantele sau barurile din cartierul Skadarlija, frecvent cautate de petrecareti.

In timpul verii cele mai ocupate cluburi sunt cele din zona Sava si cele amplasate pe malul Dunarii. Tot vara se organizeaza festivalul muzical Exit, unul dintre cele mai cautate spectacole de gen din Europa.

Baku, intre traditionalismul islamic si influenta occidentala

Pe langa Belgrad, o alta destinatie neglijata de majoritatea publicatiilor este capitala Azerbaijanului, Baku, un oras care merita din plin sa se afle in topul celor mai bune locuri pentru distractie.

Din 1990, Baku se transforma constant, devenind dintr-un oras marcat de regimul comunist, o metropola influentata de capitalismul din Vest. Traditiile turcesti pe care Baku le-a pastrat de-a lungul anilor continua sa fie respectate de localnici si din aceste motive capitala Azerbaijanului reprezinta un amalgam social si cultural.

Noile resurse pe care se bazeaza economia statului si-au pus amprenta asupra vietii de noapte. Injectiile de capital din proiectele energetice, sustinute de prezenta unui numar mare de companii internationale care activeaza in domeniul petrolier au contribuit la modificarea constiintei sociale in Baku, un oras altminteri devotat culturii islamice.

Thessaloniki, orasul cautat si in extrasezon

Thessaloniki, al doilea oras ca importanta turistica din Grecia are reputatia de a fi unul dintre cele mai galagioase din statul elen, cu o viata de noapte extrem de activa.

Publicatia amintita mentioneaza ca efervescenta Thessalonikiului este alimentata si de numarul foarte mare de studenti care invata la universitatile de aici: peste 80.000 de tineri.

"Petrecerea continua" in orasul grecesc chiar si cand alte statiuni din Grecia intra intr-un con de umbra din cauza inchiderii sezonului.

La aceasta situatie contribuie varietatea mare de localuri, de la cafenele moderne si barurile cu specific latin, pana la discotecile zgomotoase. Pentru o experienta cu adevarat greceasca, turistii pot incerca localurile unde ambianta sonora este asigurata de formatii care canta folosind buzukia, un instrument muzical asemanator cu o mandolina.

Cape Town, South Africa

Cape Town a profitat din plin de faptul ca in vara acestui an a fost unul dintre orasele africane care au organizat Cupa Mondiala de Fotbal. Campaniile de promovare au atras un numar semnificativ de turisti care au aflat ce inseamna distractia in sudul Africii.

In Cape Town, natura si constructiile formeaza un parteneriat al carui unic scop pare sa fie distrarea turistului, astfel incat acesta sa se poata relaxa in ambele medii: natural si urban.

Daca dimineata turistii se pot bucura de plajele renumite pentru nisipul fin, seara pot savura un cocktail la barurile amplasate pe tarm.

Spre exemplu, o localitatea  foarte cunoscuta pentru plajele sale este orasul Mossel Bay, pe litoralul Oceanului Indian.

Indiferent de plaja pe care o aleg, vizitatorii sunt sfatuiti de lonelyplanet.com sa incheie ziua degustand vinurile produse in Cape Town, sau in alte orase, la fel de renumite pentru soiurile de vin.

Dubai, Capitala Consumerismului

Dubai, considerat de siteul mentionat Capitala Mondiala a Consumerismului opulent ramane destinatia predilecta pentru turistii dispusi sa cheltuie foarte multi bani pe distractie.

Extravaganta care caracterizeaza orasul din Emiratele Arabe Unite este bine cunoscuta pe plan mondial, mai ales ca hotelurile de un lux extrem construite pe o insula artificiala au fost intens promovate.

Pe langa unitatile de cazare ultraluxoase, printre atractiile Dubaiului se mai numara si centrele comerciale unde materialele pretioase precum platina, aurul si argintul predomina in spatele vitrinelor,  in timp ce la constructia mallurilor au fost folosite materiale la fel de stralucitoare.

Cu toate acestea, orasul arabesc nu este o destinatie exclusiva pentru oamenii foarte instariti. Multi muncitori care lucreaza aici sunt imigranti si provin din locuri diferite, astfel incat turistii curiosi pot testa si pulsul vietii sociale din Dubai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#baku, #belgrad, #cape, #destinatii, #distractie, #dubai, #orase, #thesalonik, #town, #turisti , #Hoteluri