Topul celor mai inedite hoteluri

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 16:40
3136 citiri
Topul celor mai inedite hoteluri

Lonelyplanet.com a selectat mai multe hoteluri inedite, alegandu-le pe cele care propun turistilor camere total neobisnuite. Desi designul variaza de la cel auster pana la avantagardist, hotelurile sunt in permanenta cautate de turisti amatori de experiente noi.

Adormiti privind aurora boreala

Incercati sa va imaginati un hotel in care camerele isi aleg locatarii si nu invers, iar receptionerii va ofera in locul unei chei un iPhone care sa va permita accesul inauntru.

Suna ciudat si pare ca tine de domeniul SF, dar la hotelul "Blow Up Hall 5050", din localitatea poloneza Poznan, lucrurile chiar asa se petrec.

Unitatea de cazare reprezinta capodopera artistului electronic Rafael Lozano Hemmer, cel care ii uimeste pe turisti cu ingeniozitatea sa.

Totul incepe din clipa in care rezervati camera pe siteul oficial al hotelului.

Sunteti obligat sa alegeti dintr-o varietate de culori, imagini si numere, iar optiunile pe care le faceti sunt analizate de sistemul computerizat si determina ce incapere vi se potriveste, in functie de personalitatea dumneavoastra.

Designul camerelor variaza foarte mult, de la complet alb, pana la cele tarcate in dungi alb negru.

Peste tot, in incinta hotelului, se afla panouri interactive cu touch screen iar camerele ascunse montante filmeaza si captureaza imaginea oaspetilor, realizand un colaj in timp real ce poate fi urmarit de la receptie.

Esbeli Evi, un hotel de piatra

Pentru majoritatea oamenilor, inchisoarea inseamna unul dintre locurile in care nu isi doresc sa ajunga vreodata. Acestia incearca sa se fereasca de necazuri si de probleme, sa respecte legea si sa evite pe cat posibil sa fie incarcerati.

Cu toate acestea, exista si o categorie aparte de persoane pe care ii tenteaza ideea de a petrece o seara, sau doua dupa gratii.

Pentru acestia a fost inventat hotelul Swiss Jailhotel Löwengraben, din cartierul elvetian Lucerne, amenajat intr-o fosta inchisoare.

Camerele au fost reconditionate in asa fel incat sa imite conditiile austere din celule. Mobilierul este imprastiat prin celule, iar baile sunt la comun, pentru un plus de autenticitate.

Singurele incaperi "mai luxoase" din hotel sunt sediul bibliotecii si camera gardienilor. Sala unde rudele detinutilor ii vizitau pe acestia a fost transformata intr-un apartament spatios.

Camera care le ofera turistilor cele mai puternice senzatii este apartamentul lui Barabas, subliniaza Lonelyplanet.com care explica prin faptul ca incaperea are peretii pictati cu scene sugestive din viata prizonierilor.

Poate nu ar trebui sa surprinda pe nimeni ca hotelul Swiss Jailhotel Löwengraben are un bar numit Alcatraz.

Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Domeniul construcțiilor și al renovărilor este în continuă schimbare și mereu apar inovații, atât în ceea ce privește materialele, cât și tehnicile. Atunci când construiești sau...
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
Ușile de garaj reprezintă o îmbinare între calitate și design. Pentru a te asigura că aceste caracteristici sunt bifate, Alexiana Group, cu o experiență de aproape trei decenii, îți...
#hotel, #turisti, #top, #igluu , #Hoteluri