Topul celor mai inalte cladiri din lume

Luni, 07 Martie 2011, ora 18:05
6247 citiri
Topul celor mai inalte cladiri din lume

Cand tehnologia raspunde nevoilor de spatiu si aspiratiilor pentru un design modern, amplasat la sute de metri distanta de pamanat, apar minuni arhitecturale, turnuri aflate la inaltimi coplesitoare. Discovery News a intocmit topul celor mai inalte cladiri din lume, selectand pentru clasament institutii mai mari de 350 metri si importante centre de afaceri, precum Burj Khalifa, Taipei 101 sau Trump International Hotel & Tower.

Burj Khalifa

Burj Khalifa, un veritabil zgarie-nori, impunge cerul de la inaltimea sa ametitoare, de 828 metri. Un simbol pentru Emiratele Arabe Unite, turnul are nu mai putin de 160 de etaje,  mai mult decat oricare alta cladire de pe Glob. Burj Khalifa reprezinta capodopera arhitecturala a centrului financiar din Dubai si este inconjurat de foarte multe hoteluri, magazine luxoase si puncte de distractie.

Taipei 101



Centrul Financiar Mondial din Shanghai ocupa cea de-a treia pozitie in clasamentul celor mai inalte cladiri.  Taipei 101 a fost planificat de C.Y. Lee & Partners si finalizat de KTRT Joint Venture. Numele sub care este cunoscut de majoritatea oamenilor de afaceri este Centrul Financiar Taipei, bazat pe denumirea sa oficiala din limba chineza.

Shanghai World Financial Center


Centrul Financiar Mondial din Shanghai ocupa cea de-a treia pozitie in clasamentul celor mai inalte cladiri. Centrul financiar are o inaltime de 492 metri si gazduieste un restaurant cu specific chinezesc la etajul 93. Scopul principal al arhitectilor care au construit turnul in 1997 era sa obtina cea mai inalta cladire din lume, depasind Turnurile Petronas din Malaezia.

Petronas Tower


Discovery News plaseaza pe locurile 4 si 5 Turnurile Petronas, fiecare cu o inaltime de 452 metri. Turnurile gemene din Malaezia au fost cele mai inalte cladiri de pe glob, din 1998 pana in 2004. Cele doua turnuri au fost construite pe una dintre partile pistei de curse Kuala Lumpur. Din cauza temeliei adanci, a fost aleasa firma Bachy Soletanche, o mare companie geotehnica din Anglia, cu experienta in domeniu. Aceasta a reusit sa construiasca cea mai fundatie din lume, folosind o cantitate uriasa de beton.

Willis Tower


Willis Tower, din Chicago, a fost construit in 1970 sub o alta denumire, Sears Tower, si pentru multa vreme s-a clasat pe prima pozitie in topul celor mai inalte cladiri ale lumii. Turnul are 108 etaje dedicate segmentului office.

Trump International Hotel & Tower


Trump International Hotel & Tower domina districtul de afaceri din Chicago si a fost finalizat in 2009, avand 92 de etaje. Cu o inaltime de 415 metri, turnul a fost cea de-a doua cladire impozanta din Chicago. Arhitectii isi doreau sa faca din Trump International Hotel & Tower cea mai inalta cladire din lume, dar valul de temeri lansat de atacurile teroriste din 11 septembrie le-a redus ambitia.

Jin Mao


Cu 88 de etaje, Turnul Jin Mao se afla pe locul opt, in topul celor mai inalte cladiri din lume. Turnul are o inaltime de 421 de metri. Turnul este de asemenea, cel mai inalt punct de observa?ie din China.

Two International Finance Center


Two International Finance Center, din Hong Kong, se afla foarte aproape de portul Victoria si multumita inaltimii de peste 411 metri se numara printre cele mai inalte trei cladiri din China.

CITIC Plaza


Cu aproximativ 397 metri, CITIC Plaza din Guangzhou, in China, gazduieste sute de apartamente si un mall modern, amenajat pe patru etaje, din totalul de 80 de etaje ale cladirii CITIC. Aspectul modern al acesteia este dat de panourile uriase, de sticla, combinate cu elemente metalice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
Euro 2024: echipe, grupe, stadioane - fotbal la superlativ!
Euro 2024: echipe, grupe, stadioane - fotbal la superlativ!
Cel mai important eveniment fotbalistic al anului este Campionatului European, mult așteptatul Euro 2024. Între 14 iunie și 14 iulie, Germania este gazdă pentru cele 24 de reprezentative...
#arhitectura, #centre afaceri, #cladiri, #cladiri inalte ale lumii, #hoteluri , #Hoteluri