Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Taxe mai mari pentru statiunile balneoclimaterice

Taxe mai mari pentru statiunile balneoclimaterice

Asociatia Oraselor Balneare (AOB) din Romania cere Guvernului sa majoreze taxele de statiune pentru orasele cu specific balneoclimateric. Presedintele asociatiei, primarul Covasnei Zsuffa Levente, considera ca aceste taxe sunt mult prea mici si da exemplul orasului al carui primar este. "Covasna castiga numai 50 de milioane din taxe", a spus Levente.Membrii AOB au intocmit o lista de propuneri ce urmeaza sa fie inaintata Parlamentului. Alaturi de cresterea taxelor, primarii celor 15 statiuni balneoclimaterice sustin necesitatea ca impozitele platite de societatile care administreaza hotelurile si bazele de tratament din statiunile balneare sa intre in bugetele locale.

Primarii oraselor balneare solicita ca resursele minerale si cele termale sa nu mai fie administrate de regii autonome, ci de autoritatile locale.

Primarul orasului Covasna considera ca aceste resurse ar fi o sursa de venit in bugetele locale, dar mai important este faptul ca ar putea fi mai bine valorificate daca ar fi administrate de autoritatile locale.

Serban Buscu

Curierul National

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1052 ori