Taxa hoteliera, respinsa in Bucuresti

Joi, 26 Mai 2011, ora 15:47
1642 citiri
Taxa hoteliera, respinsa in Bucuresti

Reinstituirea din 2012 a taxei hoteliere de 3% pe tarifele de cazare a fost respinsa, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), in conditiile in care la sfarsitul lunii expira termenul pana la care poate fi reintrodusa respectiva taxa.

Inainte ca proiectul de hotarare privind reinstituirea taxei sa "cada" la vot, consilierii generali au respins si doua amendamente: unul al grupului de consilieri PDL, potrivit caruia taxa sa fie de 1%, si unul de la PNL, privind stabilirea taxei la doar 0,5%.

Taxa hoteliera de 3% din veniturile provenite din cazare a fost eliminata pentru 2011 de CGMB pentru ca, in sedinta din 31 mai 2010, cand a fost discutat nivelul taxelor si impozitelor pentru anul in curs, proiectul de hotarare in acest sens nu a fost adoptat.

Conform normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, daca hotararea nu este adoptata pana la 31 mai, atunci taxa hoteliera nu se plateste in anul urmator.

"Neadoptarea hotararii pana la data de 31 mai a fiecarui an fiscal corespunde optiunii autoritatii deliberative de a nu institui taxa hoteliera pentru anul fiscal urmator", se arata in normele metodologice ale Codului Fiscal.

Cota taxei se stabileste de consiliul local si este cuprinsa intre 0,5% si 5%. Din 2006, cota pentru Bucuresti a fost de 3%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#taxa hoteliera, #hoteluri, #taxa hoteliera bucuresti, #hotel , #Hoteluri