Tarifele la receptie ale unor hoteluri de pe Litoral, mai mici decat la agentii

Luni, 18 Mai 2009, ora 17:10
2996 citiri
Tarifele la receptie ale unor hoteluri de pe Litoral, mai mici decat la agentii

Numarul redus de clienti i-a determinat pe unii hotelieri de pe Litoral sa accepte negocierea tarifelor la receptie, desi aceastea au scazut in ultima perioada chiar si sub preturile solicitate de agentiile de turism.

"Inca de cand si-au deschis unitatile in aceasta primavara, unii hotelieri de pe Litoral au facut reduceri masive de preturi, astfel ca tarifele la receptie au ajuns sa fie mai mici decat cele practicate de agentiile de turism care au in cataloage ofertele acelor hoteluri", a declarat agentiei Mediafax, Dragos Raducan, secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

In mod normal, tariful de la receptie este cel mai mare, iar turistii care vin prin agentiile de turism sau rezerva o camera online platesc mai putin.

Agentiile de turism au contractat din toamna anului trecut locuri de cazare in hotelurile de pe Litoral la un anumit pret, pe care nu l-au putut renegocia ulterior.

"In toamna nu se simteau efectele crizei economice. Vazand insa ca nu sunt vanzari din partea agentiilor, hotelierii au scazut tarifele intre timp, fara sa le anunte.

Agentiile au tarife legate de un contract si nu le pot reduce mai mult decat valoarea comisionului pe care il practica", a explicat oficialul FPTR.

El a considera ca aceasta practica este o concurenta neloiala a hotelurilor, pentru ca intre ele si agentii exista clauze prin care hotelurile nu au voie, teoretic, sa scada tarifele la receptie sub pretul unei camere printr-o agentie de turism.

In plus, din cauza efectelor crizei economice, care au facut ca numarul turistilor din hotelurile de pe Litoral sa fie sub asteptarile operatorilor, in multe cazuri clientul poate negocia tariful direct la receptie.

"Va fi anul ofertelor speciale si al deciziilor privind vacanta luate in ultimul moment. Hotelierii au ajuns chiar sa negocieze cu turistii, la receptie, tariful de cazare. El este cu hotelul gol si cu turistul in fata, iar turistul vrea sa plateasca mai putin.

In conditiile astea, nu-l opreste nimeni pe hotelier sa scada tariful cat vrea", a continuat Raducan.

Vanzarile de bilete pe Litoral prin agentiile de turism sunt sub nivelul scontat de operatori, chiar si tinand cont de criza economica, a incheiat reprezentantul FPTR. 

Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Ministerul Finanţelor a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#agentii, #criza, #hotelieri, #tarife, #turism , #Hoteluri