Statiuni de schi excelente, trecute cu vederea de presa

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 17:05
2796 citiri
Statiuni de schi excelente, trecute cu vederea de presa

Tarifele mici, decorul superb si lipsa aglomeratiei specifice sezonului de iarna sunt cateva dintre principalele avantaje ale statiunilor de schi din Slovacia, Bulgaria si Slovenia, mai putin promovate de operatorii turistici si uneori necunoscute de turistii romani. Cu toate acestea, exista si agentii care au ales sa includa in oferta lor aceste statiuni, la preturi convenabile, pentru hoteluri de trei si patru stele. 

Statiunile din Slovacia, cochete si accesibile

Jasna, Tatranska Lomnica si Strbske Pleso sunt statiuni de schi din Slovacia, cu o denumire greu de pronuntat pentru straini dar foarte apreciate de localnici.

Dincolo de pronuntia dificila, acestea ascund peisaje cel putin la fel de frumoase ca in statiunile consacrate pentru practicarea sporturilor de iarna. In plus, agentiile de turism care au ales sa le includa in oferta lor propun preturi acceptabile la pachetele cu cazarea in hoteluri de trei si patru stele.

Statiunea Jasna, aflata in valea Demanovska, parte integranta a Parcului National Tatra Joasa incorporeaza patru centre de schi: Chopok Nord Zahradky, Jasna, Otupne (de aici porneste telecabina spre Vf Derese) si Chopok Sud.

Preturile variaza intre 252 euro/persoana, pentru hoteluri de doua stele si 350 euro/persoana, pentru unitati clasficate la patru stele.

Tarifele sunt valabile pentru sapte nopti de cazare cu demipensiune. In cazul in care optati doar pentru micul dejun, pentru acelasi numar de zile, veti plati aproximativ 180 euro.

Cea mai importanta statiune de schi din regiunea muntilor Tatra Inalti, Tatranska Lomnica, este situata la poalele Varfului  Lomnicky, in perimetrul Parcului National Tatra Inalti.

Un sejur de o saptamana incepe de la 168 euro, la hotelurile de trei stele care asigura si micul dejun si ajunge pana la 462 euro, pentru hotelurile de patru stele, care ofera turistii servicii de masa in regim de demipensiune.

O alta statiune din Slovacia foarte apreciata pe plan local dar putin cunoscuta de turistii straini este Strbske Pleso. Aceasta se afla pe malul lacului cu acelasi nume, la o altitudine de 1335 m.

In ultimii 35 de ani, statiunea a gazduit multe Cupe Mondiale si Europene de schi, multumita infrastructurii excelente precum si retelei de partii care faciliteaza atat schiul alpin cat si cel de fond.

Tarifele solicitate de hotelieri pentru Strbske Pleso oscileaza intre 210 euro/persoana pentru o saptamana de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus si 287 de euro, pentru aceeasi perioada, la o unitate de patru stele, cu demipensiune.

Bulgaria, preferata de turistii romani si iarna

Amatorii de schi romani au inceput sa devina din ce in ce mai familiarizati cu ofertele tentante lansate de Bulgaria.

Daca in timpul verii, litoralul bulgaresc abunda in turisti romani, situatia este aproape similara iarna, cu singura diferenta ca statiunile Bansko, Borovets si Pamporovo sunt cele mai populare. 

Orasul Bansko s-a dezvoltat intr-o zona ideala pentru schiat si pentru practicarea altor sporturi de iarna. Aici exista nu mai putin de 65 de partii, bine intretinute si amenajate de autoritati care au stiut sa speculeze potentialul turistic al zonei. Cea mai lunga partie are aspte kilometri iar pentru cross-country skiing au fost amenajati noua kilometri.

Sejururile de sapte nopti sunt mai ieftine decat in Slovacia, in conditiile in care hotelurile de patru stele percep un tarif cuprins intre 196 euro si 264 euro cu demipensiune.

Preturi la fel de mici sunt si in Borovets, o statiune cautata in special de schiori amatori. Aceasta se afla la o altitudine de 1300 m, insumeaza 58 kilometri si dispune de 15 teleferice.

Pentru sapte nopti de cazare, cu demipensiune, la un hotel de patru stele, turistii ar trebui sa plateasca cel putin 196 euro.

Pamporovo este de asemenea o statiune recomandata schiorilor amatori, multumita celor 12 teleferice, celor aproximativ 270 zile de zile de soare pe an si decorului superb.

Un sejur de sapte nopti la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus costa minim 168 euro, in timp ce hotelurile de cinci stele solicita un pret de 378 euro, dar cu  demipensiune.

Slovenia,  gazda Campionatului Mondial de schi alpin

Kranjska Gora, una dintre cele mai populare statiuni montane din Slovenia, se afla in apropierea granitei cu Austria si Italia si a imprumutat din farmecul ambelor state.

Statiunea se desfasoara la 1600 m altitudine,  dispune de 12 teleferice si o retea de partii de schi perfect intretinute. Cea mai lunga partie masoara patru kilometri, in timp ce pentru cross-country skiing sunt alocati 38 de kilometri.

Pe de alta parte, preturile sunt putin mai mari decat in statiunile prezentate anterior. Turistii care isi doresc sa petreaca sapte nopti de cazare cu demipensiune, la un hotel de trei stele vor trebui sa achite cel putin 350 euro, in timp ce pentru hotelurile patru stele tariful incepe de la aproximativ 440 euro, pentru aceleasi conditii.

Un motiv in plus pentru a vizita Kranjska Gora este faptul ca in luna ianuarie statiunea va gazdui Campionatul Mondial de schi alpin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#cazare, #hotel, #promovare, #schi, #statiuni, #turisti , #Hoteluri