Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Senatul nu mai are contract de cazare pentru parlamentari cu niciun hotel

Senatul nu mai are contract de cazare pentru parlamentari cu niciun hotel


Senatul nu mai are incepand de joi contract de cazare cu niciun hotel pentru parlamentarii sai, a declarat secretarul general adjunct al Camerei superioare a Parlamentului Dan Mihalache.

"Un numar de 54 de senatori mai aveau cazare platita pana astazi. Cei 54 de senatori locuiau la patru hoteluri din Bucuresti: Marriott, Radisson, Phoenicia, Monte Nelly. Contractul a expirat astazi. Incepand de joi, Senatul nu mai are contract de cazare pentru senatori cu niciun hotel", a afirmat Mihalache.

El a spus ca senatorii pot sa isi negocieze fiecare cazarea in continuare la hotel, insa a precizat ca acest lucru "nu priveste Senatul".

"Este treaba senatorilor daca isi negociaza cazarea cu hotelurile. Acest lucru nu priveste Senatul", a precizat Mihalache.

Contractele incheiate de Parlament cu hotelurile bucurestene pentru cazarea alesilor expira joi iar parlamentarii, potrivit Statutului deputatilor si senatorilor, trebuie sa se incadreze incepand de vineri in suma de 4.000 de lei lunar pentru plata cazarii in Capitala.

Potrivit normelor de punere in aplicare a noului Statut al deputatilor si senatorilor, aprobate in ultima sedinta a Birourilor Permanente reunite, parlamentarilor care nu au domiciliul in Bucuresti sau in judetul Ilfov "li se acorda din bugetul Camerei Deputatilor si Senatului o suma forfetara in valoare de 4.000 de lei in vederea acoperirii cheltuielilor pentru cazare in Bucuresti; suma se acorda lunar, pana pe data de 5 a lunii curente, pentru luna care a expirat".

Deputatii si senatorii pot sa opteze pentru inchirierea unor apartamente de pe piata imobiliara sau pot ramane la hotel, daca acopera din banii proprii cheltuielile de cazare ce depasesc 4.000 de lei lunar.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1353 ori