Radiografia litoralului romanesc: Renasc vechile statiuni?

Joi, 04 Iunie 2015, ora 16:21
3049 citiri
Radiografia litoralului romanesc: Renasc vechile statiuni?
Foto: turism.gov.ro

Pe litoralul romanesc sunt mai multe hoteluri renovate si plaje modernizate, iar Venus devine cea de-a doua statiune modernizata aproape in totalitate, dupa Mamaia.

De asemenea, acum, la inceput de iunie, gradul de ocupare pe litoral este cu mult mai mare decat anul precedent.

Acestea sunt cateva dintre concluziile celei de-a zecea editii a Master InfoTrip-ului organizat de catre Bibi Touring, unul dintre touroperatorii de top pentru vacantele organizate in Romania.

Acest infotrip a reunit peste 100 de agenti de turism din Romania si din Republica Moldova, care au vizitat toate statiunile de pe Litoralul romanesc, precum si Delta Dunarii, intre 26 si 31 mai.

Agentii au avut ocazia de a vizita aproape 100 de structuri de cazare si au completat, la final, formulare de analiza a bazei de cazare de pe Litoral si din Delta Dunarii.

"Pot sa afirm, cu mandrie, ca in cei 10 ani de cand organizeaza infotripuri pe Litoral, Bibi Touring a asigurat educarea si informarea a peste 700 de agenti de turism, care au avut ocazia sa verifice la fata locului starea rivierei romanesti, de la Mamaia pana la Vama Veche.

In acest an, marea surpriza a constituit-o statiunea Venus, unde au fost modernizate majoritatea hotelurilor, iar media ca numar de stele este de 4 stele.

Totusi am o observatie, anume ca profesionistii din turism trebuie sa pozitioneze statiunea inaintea hotelurilor. Venus nu are inca un brand, o identitate proprie, asa cum are, de exemplu, de mai mult timp, Mamaia.

Pe de alta parte, Jupiter incepe sa se pozitioneze din ce in ce mai bine ca statiune dedicata familiilor cu copii", subliniaza Adrian Voican, directorul general Bibi Touring.

Turistii romani incep sa prinda gustul confortului de 4 stele

Daca acum cinci ani hotelurile de 2 si 3 stele depaseau 60% din preferintele romanilor, acum, 7 din zece turisti prefera hotelurile de 4 si 3 stele, in timp ce la 2 stele mai merg doar 26% dintre acestia.

Turistii romani devin din ce in ce mai sofisticati atat la serviciile de cazare, cat si cele de masa, iar gradul de confort oferit de hotel reprezinta un factor decisiv in alegerea acestuia. Acesta este si motivul pentru care acum, la inceput de sezon, aproape toate hotelurile lucreaza la ultimele detalii pentru a oferi turistilor o vacanta perfecta

Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
România a evitat plata penalităţilor după ce Garda de Mediu din Sibiu a închis depozitul neconform de deşeuri industriale periculoase al Sometra SA din Copşa Mică, oraş care zeci de ani...
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost...
#vechile statiuni romanesti, #statiuni litoral Romania , #Hoteluri