Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Radiografia litoralului romanesc: Renasc vechile statiuni?

Radiografia litoralului romanesc: Renasc vechile statiuni?


Pe litoralul romanesc sunt mai multe hoteluri renovate si plaje modernizate, iar Venus devine cea de-a doua statiune modernizata aproape in totalitate, dupa Mamaia.

De asemenea, acum, la inceput de iunie, gradul de ocupare pe litoral este cu mult mai mare decat anul precedent.

Acestea sunt cateva dintre concluziile celei de-a zecea editii a Master InfoTrip-ului organizat de catre Bibi Touring, unul dintre touroperatorii de top pentru vacantele organizate in Romania.

Acest infotrip a reunit peste 100 de agenti de turism din Romania si din Republica Moldova, care au vizitat toate statiunile de pe Litoralul romanesc, precum si Delta Dunarii, intre 26 si 31 mai.

Agentii au avut ocazia de a vizita aproape 100 de structuri de cazare si au completat, la final, formulare de analiza a bazei de cazare de pe Litoral si din Delta Dunarii.

"Pot sa afirm, cu mandrie, ca in cei 10 ani de cand organizeaza infotripuri pe Litoral, Bibi Touring a asigurat educarea si informarea a peste 700 de agenti de turism, care au avut ocazia sa verifice la fata locului starea rivierei romanesti, de la Mamaia pana la Vama Veche.

In acest an, marea surpriza a constituit-o statiunea Venus, unde au fost modernizate majoritatea hotelurilor, iar media ca numar de stele este de 4 stele.

Totusi am o observatie, anume ca profesionistii din turism trebuie sa pozitioneze statiunea inaintea hotelurilor. Venus nu are inca un brand, o identitate proprie, asa cum are, de exemplu, de mai mult timp, Mamaia.

Pe de alta parte, Jupiter incepe sa se pozitioneze din ce in ce mai bine ca statiune dedicata familiilor cu copii", subliniaza Adrian Voican, directorul general Bibi Touring.

Turistii romani incep sa prinda gustul confortului de 4 stele

Daca acum cinci ani hotelurile de 2 si 3 stele depaseau 60% din preferintele romanilor, acum, 7 din zece turisti prefera hotelurile de 4 si 3 stele, in timp ce la 2 stele mai merg doar 26% dintre acestia.

Turistii romani devin din ce in ce mai sofisticati atat la serviciile de cazare, cat si cele de masa, iar gradul de confort oferit de hotel reprezinta un factor decisiv in alegerea acestuia. Acesta este si motivul pentru care acum, la inceput de sezon, aproape toate hotelurile lucreaza la ultimele detalii pentru a oferi turistilor o vacanta perfecta

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2951 ori