Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Olimp Estival ar putea vinde Complexul Neptun

Olimp Estival ar putea vinde Complexul Neptun

Actionarii Olimp Estival 2002 vor discuta pe 14 februarie vanzarea Complexului Neptun, a carui valoare nu a fost comunicata, potrivit unei raportari trimise bursei electronice Rasdaq, dupa ce hotarasera, in 12 decembrie 2006, ca va ipoteca, pentru stingerea unei datorii, complexul Neptun.

Actionarii companiei vor discuta la data amintita majorarea capitalului social "cu o suma care sa asigure plata integrala a datoriilor" si punerea in aplicare a unui plan de investitii "pentru baza tehnico-materiala a societatii", se spune in comunicatul firmei, remis vineri Rasdaq.

Actionarii societatii Olimp Estival 2002 SA au decis ipotecarea activului Complex Neptun, in vederea contractarii unui credit pentru stingerea datoriilor societatii, cu conditia obtinerii, de la banca creditoare, a unui termen de gratie de sase luni, a anuntat pe 12 decembrie 2006 compania. Olimp Estival a hotarat ipotecarea activului Complex Neptun, compus din Hotel Neptun, Restaurant Neptun si Piscina Neptun, in vederea contractarii unui credit pentru stingerea datoriilor societatii, cu conditia obtinerii de la banca contractanta a unui termen de gratie de sase luni, de la data semnarii contractului de credit si pana la inceperea rambursarii creditului.

Olimp Estival 2002 SA detine hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic din Olimp, precum si hotelul Neptun din statiunea omonima.

Potrivit ultimelor informatii financiare ale societatii, disponibile pe pagina de internet a Rasdaq, Olimp Estival 2002 SA a inregistrat, in 2005, pierderi de 726.276 lei, la o cifra de afaceri de 3,98 milioane lei.

AVAS este actionar majoritar al Olimp Estival 2002 SA, cu 54,03% din capital, SIF Transilvania detine 39,62%, restul de 6,35% fiind actionari minoritari.

Guvernul a decis, la sfarsitul lunii iulie, ca pachetele de actiuni detinute de stat la Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) si la Olimp Estival 2002 SA vor fi transferate de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). RAAPPS detinea la BTT un pachet de 4.762.543 de actiuni, reprezentand 87,9236% din capitalul social si 17.460.577 de actiuni la Olimp Estival 2002, reprezentand 54,025% din capitalul social al acesteia.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1243 ori