Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mutarea inceperii scolii a afectat numarul rezervarilor hoteliere in luna septembrie

Mutarea inceperii scolii a afectat numarul rezervarilor hoteliere in luna septembrie


Devansarea inceperii scolii a facut ca proprietarii de hoteluri si pensiuni sa se confrunte cu un numar mai mic de rezervari in luna septembrie, se arata intr-un comunicat lansat de platforma de rezervari Travelminit.ro.

MAi exact, daca in mod traditional scoala incepe in a treia saptamana a lunii septembrie, in 2019 scoala a inceput pe 9 septembrie, iar turistii romani au fost nevoiti sa renunte la planurile de vacanta pentru a doua saptamana a lunii Septembrie.

Prima saptamana din septembrie, ultima saptamana de vacanta

Anul acesta cea mai aglomerata perioada din punctul de vedere al rezervarilor hoteliere din luna Septembrie a fost chiar prima saptamana, cand platforma Travelminit.ro a inregistrat peste 20.000 de innoptari.

Cele mai solicitate regiuni turistice din Romania in aceasta perioada sunt zonele montane (Brasov si Valea Prahovei), zona Transilvaniei (Sibiu, Sighisoara), statiunile balneo climaterice (Sovata, Baile Felix, Baile Herculane) dar si statiunile de pe litoralul romanesc: Mamaia si Eforie Nord fiind in topul preferintelor turistilor romani.

Scadere de pana la 70% a rezervarilor pentru restul lunii septembrie

Incepand cu a doua saptamana a lunii septembrie, numarul rezervarilor scade cu pana la 66%, cele mai putine rezervari fiind inregistrate in ultima saptamana a lunii septembrie, cand se depasesc cu putin 7500 de innoptari.

Trendul a fost similar si anul trecut, diferenta fiind ca romanii au mai calatorit in numar destul de mare si in a doua saptamana a lunii septembrie, inregistrandu-se un declin de aproximativ 30% fata de prima saptamana.

Familiile nu mai calatoresc dupa ce incepe scoala

In ciuda pretului vacantelor cu pana la 20% mai mic in luna septembrie fata de luna august, familiile evita sa mai calatoreasca dupa inceperea scolii. Familiile au rezervat cu pana la 85% mai putine innoptari decat in prima saptamana a lunii septembrie, majoritatea rezervarilor fiind concentrate in weekend.

Pretul mediu al unei vacante in luna septembrie este de 172 euro fata de 204 euro in luna august.

Despre Travelminit.ro

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata rezervarilor hoteliere din Romania care accepta si plata prin vouchere de vacanta. Oferta Travelminit.ro contine 3.500 de proprietati din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeti, cabane si campinguri din toate regiunile tarii. Platforma a inregistrat 8 milioane de vizitatori in anul 2018 si valoarea totala a rezervarilor din anul 2018 a fost de 6 milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2937 ori