Mai multi romani au vizitat Bulgaria

Marti, 23 Iunie 2009, ora 09:53
1568 citiri
Mai multi romani au vizitat Bulgaria

Numarul turistilor romani care au vizitat Bulgaria in primele patru luni din 2009 a crescut cu 80% comparativ cu perioada similara din 2008, conform agentiei nationale de turism a tarii, scrie Novinite, citat de Newsin. 

Aneliya Krushkova, sefa agentiei, a spus ca numarul turistilor din Polonia, Ungaria, Slovenia si Cehia, a crescut, de asemenea.

Krushkova a spus ca nu trebuie sa existe ingrijorari in legatura cu sezonul estival, deoarece datele de pana acum arata un numar ridicat de rezervari.

Cifra vine in contextul in care, in Romania, sosirile si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au inregistrat scaderi, cu 16,2 %, respectiv 23,1 %, in perioada ianuarie - aprilie 2009, comparativ cu perioada similara a anului 2008, a anuntat, miercuri, Institutul National de Statistica (INS).

Numarul turistilor romani care au mers in Bulgaria de Paste si 1 Mai a depasit asteptarile bulgarilor, care se temeau de o scadere a acestui sector din cauza crizei economice.

Directorul Institutului pentru analiza si evaluare in turism, Rumen Draganov, a spus ca, in pofida crizei economice, numarul romanilor care si-au petrecut vacanta de Paste sau pe cea de 1 Mai in Bulgaria a fost cu foarte putin mai mic decat cel de anul trecut.

De altfel toate hotelurile care ofera tratamente balneare au fost rezervate in proportie de 100% inca din urma cu o luna, iar turistii, pe langa romani, greci si macedoneni, provind si din germania, Marea Britanie, Spania si tarile scandinave, a adaugat el.

Si rezervarile pentru sezonul de vara sunt peste asteptari, a precizat el, estimand ca rezultatele vor fi similare celor din 2008. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#bulgaria, #cazare, #hoteluri, #rezervari, #turisti , #Hoteluri