Incasarile cresc cu pana la 15% la hotelurile de cinci stele din Mamaia

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 14:55
1643 citiri
Incasarile cresc cu pana la 15% la hotelurile de cinci stele din Mamaia

Hotelurile de cinci stele din Mamaia estimeaza cresteri ale afacerilor in acest sezon estival de pana la 15%, in timp ce singurul hotel de aceeasi clasificare din sud vede o diminuare a incasarilor si a cifrei de afaceri cu 30%, potrivit datelor furnizate de hotelieri la solicitarea NewsIn.

"In mod paradoxal, intr-un an de criza, hotelurile de cinci stele sunt mai cautate.

Astfel, in weekend, gradul de ocupare ajunge si la 100%, iar in timpul saptamanii este de circa 80%, mai mare decat in sezonul trecut.

Estimam ca in acest an sa avem incasari cu circa 10-15% mai mari comparativ cu 2008", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al Mamaia SA, care detine si hotelul Mamaia de cinci stele, din statiunea cu acelasi nume, Virgil Cirstea.

Potrivit directorului general al companiei controlata de stat, Mamaia S.A, tarifele au ramas la nivelul de anul trecut, iar turistii straini reprezinta cel mult 25-30% din clientii hotelului.

Si conducerea hotelului Vega din nordul statiunii Mamaia, deschis anul trecut in august  in urma unei investitii de 13 milioane de euro a Vega Turism, parte a grupului Upetrom, recunoase ca actualul sezon le-a depasit asteptarile.

"Pentru iunie noi estimam un grad de ocupare de circa 46% si am avut 58-60%. Luna iunie a fost mai buna, pentru noi, decat inceputul lui iulie", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al Vega Turism, Gelu Enciu.

Potrivit acestuia, estimarea privind gradul de ocupare in iulie este de 70%, cu toate ca pana acum nu s-au ocupat mai mult de 60% din camere.

"Daca in weekend sunt ocupate toate camerele, in timpul saptamanii gradul de ocupare ajunge la 55-58%", a adaugat Enciu.

Aceasta a declarat ca a estimat pentru acest an incasari de 3,5 milioane de euro, precizand ca nu poate face o comparatie cu ce s-a realizat anul trecut tinand cont de faptul ca hotelul a fost deschis clientilor incepand cu 10 august.

In prima luna de la deschidere, 80% din camerele hotelului Vega, erau ocupate. Tarifele s-au modificat fata de anul trecut.

"Anul trecut am avut multe oferte promotionale. Acum cazarea pentru o noapte intr-o camera dubla, pentru doua persoane, costa aproximativ 10 milioane de lei vechi, un tarif de patru stele si care iti asigura acceasul la toate serviciile auxiliare", a precizat Enciu.

Situatia este insa diferita la singurul hotel de cinci stele din sudul litoralului, in Saturn, unde aproape jumatate din camere sunt goale, iar incasarile din acest an sunt estimate a fi cu o treime mai mici fata de 2008.

Detinut de THR Marea Neagra, hotelul Saturn a inregistrat de la inceputul anului o scadere a incasarilor si a cifrei de afaceri de circa 30%, si nu se asteapta o imbunatatire a situatiei pana la finalulul sezonului estival, chiar daca s-a operat o reducere cu 10% a tarifelor comparativ cu cele din sezonul trecut.

"Acum gradul de ocupare este putin peste 50%. Situatia este mai proasta fata de anul trecut.

Estimam o scadere a incasarilor cu pana la 30% fata de anul trecut", au declarat reprezentantii hotelului. Potrivit acestora, singurii straini care vin la hotel sunt coreenii care lucreaza in Mangalia si cativa turisti germani, pana la patru persoane pe luna. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#incasari, # hotel, # investitii, # tarife , #Hoteluri