Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hotelurile Hilton si-au propus reducerea consumului de apa

Hotelurile Hilton si-au propus reducerea consumului de apa

Lantul hotelier Hilton si-a propus reducerea emisiilor de dioxid de carbon, a consumului de energie si a volumului de reziduuri cu 20% si a consumului de apa cu 10%, pana in 2014, prin folosirea becurilor fluorescente, reciclare, eficientizarea consumului computerelor si debit mai mic de apa,relateaza NewsIn.

Potrivit acestuia, hotelul recicleaza tot ce inseamna hartie, plastice, sticla.

De altfel, lantul hotelier deruleaza programul "Hilton Sustenability Challenge", pentru a reduce consumul de energie si apa. Hotelul Hilton declarat castigator isi premiaza angajatii cu cate o bicicleta. Pentru anul 2009, castigatorul acestei competitii pe Europa Centrala, de Est si Turcia a fost desemnat hotelul Hilton din Bucuresti.

"In ultimii patru ani, Hilton Worldwide a reusit sa reduca emisiile de dioxid de carbon cu 110.000 tone, adica echivalentul a 33.000 de masini care circula timp de un an. In ceea ce priveste consumul de apa, Hilton a economisit o cantitate de apa care ar putea umple 320 bazine de olimpice", potrivit informatiilor grupului.

In Romania, grupul este prezent prin cele doua hoteluri, Athenee Palace Hilton, deschis in 1997 in Bucuresti, si Hotelul Hilton din Sibiu, deschis prin franciza in iulie 2009.


Cel de-al treilea hotel Hilton din Romania se construieste in prezent la Oradea si va fi inaugurat in septembrie 2010. De asemenea, la sfarsitul anului 2011 va fi finalizat un hotel Hampton in Brasov, acesta fiind primul de tip economy al brandului Hilton Worldide din Romania.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2520 ori
Citeste mai multe desprehotel hilton energie apa consum