Hotelurile din Bucuresti sunt pline. Cat vor cheltui fanii la finala Ligii Europa

Marti, 08 Mai 2012, ora 08:05
2300 citiri
Hotelurile din Bucuresti sunt pline. Cat vor cheltui fanii la finala Ligii Europa

Hotelurile din Bucuresti sunt ocupate in proportie de 90-100%, potrivit specialistilor chestionati de Business24. Fanii fotbalului care vor veni la Bucuresti sa vada finala Ligii Europa vor cheltui in aceasta perioada cinci milioane de euro.

Sangele latin al fanilor veniti sa vada finala Ligii Europa de la Bucuresti ii va impinge catre cheltuiala. Turistii vor scoate din buzunare, in aceasta perioada, aproximativ cinci milioane de euro, a declarat pentru Business24 presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS), Dan Matei Agathon.

Potrivit oficialului, peste 40.000 de turisti vor fi in Bucuresti cu ocazia finalei cupei Ligii Europa, care va fi disputata in data de 9 mai intre echipele spaniole Athletic Bilbao si Atletico Madrid pe Arena Nationala.

Finala este programata de la ora 21.45, fiind transmisa in direct de Pro TV.

Hotelurile isi vor fi adjudecat in jur de patru milioane de euro de la turistii veniti la Bucuresti, potrivit lui Agathon. "Restul de bani se va duce pe restaurante, suveniruri si bilete", a spus presedintele FPTS.

Agathon spune ca de organizarea acestui eveniment depinde in mare masura si viitorul turismului in Bucuresti, care intr-un viitor optimist ar trebui sa primeasca un milion de turisti pe luna.

"Peste 1.000 de ziaristi straini vor fi prezenti la Bucuresti", a spus Agathon, care a mentionat ca un articol favorabil Bucurestiului valoreaza mai mult decat un o reclama difuzata la Euronews.

Ca efort de organizare din partea autoritatilor romane, Agathon compara finala Ligii Europa cu summit-ul NATO sau cu circuitul de monoposturi din competitia AutoGP, din jurul Palatului Parlamentului.

Hotelurile din Bucuresti sunt pline. Rezervarile au fost facute cu luni inainte

O mare parte din rezervarile turistilor care vor veni sa vizioneze finala cupei Liga Europa la Bucuresti au fost facute cu luni inainte, potrivit reprezentantilor hotelurilor contactati de Business24.

"Suntem la capacitate maxima in aceste zile", spune Marius Mihulin, directorul hotelului Golden Tulip Times, care este situat relativ aproape de Arena Nationala.

"Rezervarile au fost facute cu mult timp inainte, unele chiar cu cateva luni bune", spune Mihulin.

Golden Tulip Times are o capacitate de 70 de camere, iar turistii au platit intre 100 si 200 de euro pe noapte. In conditii obisnuite, tariful mediu este de aproximativ 80 de euro pe noapte.

Cel mai mare hotel din Bucuresti, Rin Grand Hotel, are toate camerele ocupate (600), aproximativ 50% fiind rezervate de turistii veniti sa vada finala de la Bucuresti, a declarat pentru Business24 proprietarul hotelului, Ionut Negoita.

Preturile camerelor din cadrul Rin Grand Hotel au crescut cu aproximativ 50% pentru perioada din jurul datei finalei, spune Negoita.

El a spus ca pe parcursul unui an, gradul mediu de ocupare al Rind Grand Hotel este de 50%.

Si hotelul Rin Central este ocupat in proportie de 100%, iar aproximativ 70% dintre camere sunt ocupate de catre turistii veniti sa vada finala, potrivit lui Ovidiu Cristina, front office manager in cadrul hotelului.

Hotelul are 107 camere, iar luni o camera costa 109 euro. "Sigur ca tariful va fi mai mare in ziua finalei", a spus reprezentantul hotelului.

Mai mare, cu aproximativ 30-40% este si tariful hotelui Caro, spune Raluca Savu, sales account manager. Hotelul, care are 215 camere, are un grad de ocupare de 100%.

"Peste 70% sunt suporteri", spune ea. "Rezervarile au inceput sa vina cu doua, trei luni inainte. Inca ne mai vin solicitari, dar nu mai avem locuri. Cred ca aceasta este o problema cu care se confrunta toate hotelurile din Bucuresti", a spus Raluca Savu.

Hotelurile, restaurantele si taximetristii vor fi marii castigatori locali ai finalei Europa League. In bani, incasarile totale in urma finalei urmeaza sa se ridice la aproximativ 30 milioane de euro, potrivit unor calcule ale Ziarului Financiar.

Niciunul dintre locurile din interiorul Arenei Nationale nu mai este disponibil, toate cele 55.000 de bilete fiind epuizate de cateva luni. Aproximativ 20.000 de bilete au fost cumparate in 36 de ore de romani la inceputul acestui an.

Proprietarii de restaurante din Bucuresti se asteapta sa incaseze cu 20-30% mai mult fata de o zi normala, potrivit unor estimari anterioare.

Terasele si restaurantele ar putea incasa cel putin 220.000-250.000 de euro numai din consumul de bere, avand in vedere un consum mediu de doar doua beri pentru fiecare din cei 55.000 de spectatori ai finalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#finala Ligii Europa, #finala cupei UEFA 2012, #cupa Ligii Europa Bucuresti, #hoteluri finala cupa UEFA , #Hoteluri