Hotelierii de pe litoral contesta unele articole din proiectul legii turismului

Marti, 07 Iulie 2009, ora 16:44
1812 citiri
Hotelierii de pe litoral contesta unele articole din proiectul legii turismului

Hotelierii de pe litoral au declarat marti, intr-o conferinta de presa sustinuta in statiunea Mamaia, ca sunt nemultumiti de prevederile unor articole din proiectul legii turismului, transmite corespondentul NewsIn.

Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, a precizat ca hotelierii au adus observatii punctuale la unele articole din lege. Una dintre acestea se refera la art. 29 litera h, prin care hotelierii sunt obligati sa protejeze bunurile turistilor si, in cazul in care bunurile au fost furate sau deteriorate, sunt obligati sa ii despagubeasca. Hotelierii cer modificarea acestui punct, in sensul in care obligativitatea sa fie redusa numai la bunurile care sunt declarate si sunt incuiate in seif-urile special amenajate.

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia a declarat ca a cerut ca fiecare agent economic din turism sa fie obligat sa detina cel putin o adresa de e-mail care sa fie valabila tot timpul anului.

Hotelierii sunt nemultumiti si de faptul ca ei sunt nevoiti sa deschida hotelurile de la 1 mai, dar ceilalti agenti economici nu.

"Ma refer inclusiv la infrastructura de transport. Altminteri, stiti ce se intampla. Hotelierii deschid la data de 1 mai, hotelurile sunt pline trei - patru zile, dupa care noi intram in programul Litoralul pentru toti. Turistii vin, si cand ies pe faleza sa bea o bere sau sa faca o plimbare gasesc terase si beach-baruri care sunt in lucru.

Practic, ei se plimba prin moloz si prin santiere in lucru", a spus Bucovala.

Hotelierii au trimis o adresa catre Consiliul Local Constanta, care a promis rezolvarea problemei.

Presedintele ANAT a precizat ca urmatoarea sedinta a Consiliului Consultativ din Turism va avea loc pe data de 20 iulie, pe litoral.

Ministerul Turismului (MT) anunta in mai ca lucreaza la o lege a turismului, pe care intentiona sa o depuna in Parlament pana pe 1 iulie, ulterior termenul fiind decalat pentru luna septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#hotelieri, #lege, #litoral, #proiect, #turism , #Hoteluri