Germanii, cei mai dificili turisti. "Mofturile", o alta strategie nemteasca?

Joi, 04 August 2011, ora 18:26
2644 citiri
Germanii, cei mai dificili turisti. "Mofturile", o alta strategie nemteasca?

Cine si-ar fi inchipuit ca germanii, un simbol pentru corectitudine, precizie si disciplina se numara printre cei mai pretentiosi turisti din lume? Potrivit unor clasamente, acestia ocupa chiar prima pozitie, in topul celor mai nemultumiti vizitatori, disputandu-si "onoarea" cu rusii sau cu japonezii. Statistic vorbind, turistii germani depun cele mai multe reclamatii ridicole. Sa fie reversul medaliei sau doar o alta "strategie nemteasca"?

Indiscutabil, numarul de reclamatii pe care le scriu turistii germani in cartile de reclamatii de la unitatile de cazare sau din receptia restaurantelor este coplesitor. Cu toate acestea, ar putea fi o explicatie pentru avalansa de reprosuri pe care turistii germani o consemneaza.

Exista un catalog, numit Frankfurt Table, care stabileste cat de mari sunt reducerile de care pot beneficia turistii, in cazul in care hotelurile pe care le aleg sunt trecute cu anumite...deficiente.

Tabelul, inventia unui jurist german, este folosit de instantele de judecata pentru a determina cat de indreptatit este un turist sa ceara discounturi, la hotelurile sau la restaurantele pe care le-a frecventat in timpul vacantei.

Ziarul german Bild publica in fiecare an tabelul si sute de turisti germani au grija sa il puna in bagajul pentru concediu. Practic, strategia este pe atat de ingenioasa, pe atat de simpla.

Turistii vor incerca sa noteze un numar cat mai mare de plangeri, numai pentru a obtine o  reducere direct proportionala cu reclamatiile.

Daca germanii sunt „campioni” la reclamatii, mai mult sau mai putin justificabile, indienii sunt renumiti pentru nepolitete.

Majoritatea hotelierilor de pe glob sustin ca turistii indieni sunt foarte ostili si se poarta urat. Ei au obiceiul sa fie foarte circumspecti, cand se pune problema testarii bucatariei locale.

In plus, ceilalti turisti se plang ca indienii fac foarte mult zgomot, noteaza opentravel.com. In timp ce absenta politetii este aproape o trasatura specifica pentru indieni, alte obiceiuri ale turistilor indieni pot fi explicate prin specificul cultural.

Acestia nu obisnuiesc sa ofere bacsis si nici sa multumeasca.

Turistii greci sunt, de asemenea, controversati. Desi sunt considerati gazde foarte bune si ospitaliere, cand merg in alte tari sunt zgomotosi si enervanti, puncteaza publicatia amintita. Vorbesc foarte tare in public, au tendinta sa strige unul la altul si sa foloseasca termeni obsceni, in speranta ca nimeni nu ii va intelege.

Ei au tendinta sa fie foarte exigenti cu personalul restaurantelor si hotelierii si se vor plange de foarte multe ori, cu privire la calitatea serviciilor sau a produselor alimentare.

Grosolani sunt si turistii rusi, care au gusturi vestimentare cel putin discutabile, in conditiile in care acestia se imbraca in trening si poarta bijuterii de aur. In plus, nici la capitolul maniere in public nu stau foarte bine, pentru ca injura de fata cu altii si le vorbesc urat hotelierilor si ospatarilor.

Pe langa toate acestea, exista zvonuri potrivit carora unii rusi fura mancare.

Americanii sunt alta categorie de turisti care creaza multe probleme hotelierilor, in special pentru faptul ca sunt galagiosi si ii deranjeaza pe ceilalti. Ei au obiceiul sa se planga de faptul ca niciunul dintre localnici nu stie sa vorbeasca in limba engleza.

In schimb, americanii si-au mai indulcit din „reputatia” de peste hotare, pentru ca lasa bacsisuri mari si sunt mereu dispusi sa incerce bucataria locala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#turism, #turisti, #vacanta , #Hoteluri