Cum arata si ce potential au cele mai noi hoteluri deschise pe litoral in 2013 FOTO

Marti, 23 Iulie 2013, ora 07:45
6434 citiri
Cum arata si ce potential au cele mai noi hoteluri deschise pe litoral in 2013 FOTO
Vedere de ansamblu a litoralului romanesc. Sursa foto: ziar.jurnal.md

Desi pe litoralul romanesc exista aproximativ 250 de hoteluri, cu aproximativ 120.000 de locuri, investitorii locali au inteles ca "alianta" celor 10 hoteluri cu servicii all inclusive nu este o arma suficienta in lupta cu vecinii bulgari, care au mai mult de 350.000 de unitati de cazare si hoteluri incluse in lanturi internationale.

Litoralul romanesc are nevoie in continuare de investitii masive si de hoteluri care sa ofere servicii de calitate, dar putin investitori mai au curajul sa se incumete si sa deschida noi unitati pe piata autohtona, nemultumiti de legislatia deficitara si de absenta stabilitatii.

"In Romania nu avem, inca, o Lege a turismului. Nu avem promovare, la acest capitol, fiind, conform aceluiasi clasament, pe locul 123 din 140 de tari. Nu avem statistici coerente. Nu avem un management al destinatiilor turistice. Nu avem un centru de conferinte conform normelor internationale", a precizat Calin Ile, general manager al hotelului Ibis Gara de Nord.

Printre curajosii care mai cred in potentialul litoralului romanesc se numara oameni de afaceri atat din tara, cat si straini, implicati si in alte businessuri pe piata autohtona, care s-au implicat si au inaugurat anul acesta hoteluri de top, in urma unor investitii de milioane de euro.

Pentru acestia, veniturile incasate in perioada sezonului de noile unitati hoteliere pot fi o gura de aer, menita sa echilibreze bilantul contabil si sa redreseze cifrele de afaceri "fracturate" in celelalte domenii in care activeaza.

Muhammed Murad a deschis primul hotel ultra all inclusive

Cea mai recenta investitie anuntata pe litoral a fost cea facuta de omul de afaceri arab Muhammed Murad, care a finalizat in luna iulie investitia de cinci milioane de euro in ansamblul hotelier Phoenicia, din Navodari.

Muhammed Murad detine lantul de restaurante de tip fast food Spring Time, fabrica de pateuri Mandy si a fost implicat si intr-o serie de afaceri imobiliare. De asemenea, omul de afaceri finanteaza, destul de precar ce-i drept, postul de televiziune The Money Channel. Pentru el, veniturile obtinute de pe urma hotelului Phoenicia din Navodari, primul hotel ultra all inclusive din tara, ar putea fi o mana cereasca.

Exteriorul hotelului Phoencia

"Phoencia 2" a fost deschis in iulie, in urma unei investitii totale de cinci milioane de euro. "Phoenicia Luxury Hotel este primul hotel de pe litoralul romanesc care va oferi servicii ultra all inclusive, servicii solicitate si in tara noastra de turisti", sustin reprezentantii lantului hotelier.

Interiorul unei camere din hotel Phoencia

Hotelul are o suprafata de 15.000 de metri patrati construiti, care se alatura celor peste 300.000 de metri patrati construiti sau amenajati pina in 2013 de catre Phoenicia Hotels & Resort, care a ajuns la o capacitate de cazare de peste 6.000 de locuri, dintre care 3.000 pe litoral.

Ioan Niculae a transformat hotelul Carmen in Inter

Exteriorul hotelului Inter

Omul de afaceri Ioan Niculae, care mai detine grupul Grupul de firme Interagro, a inaugurat la sfarsitul lunii mai hotelul Inter (fostul Carmen), din statiunea Venus, in urma unei investitii de 10 milioane de euro, care a presupus modernizarea si reclasificarea unitatii de la patru la cinci stele.

Interagro este cea mai mare companie privata cu capital romanesc, in functie de cifra de afaceri. Firmele din grupul Interagro au activitate in agricultura, industria chimica, energetica si a turismului.

Detaliu dintr-o camera a hotelului Inter

Printre dotarile hotelului se numara o piscina in aer liber cu apa din mare, cu o suprafata a bazinului de 90 mp si un ponton amenajat pentru plaja, construit deasupra nivelului marii. Hotelul mai dispune de un centru de conferinte si afaceri si de un centru de relaxare SPA.

Luchi Georgescu continua investitiile in turism

Pentru Luchi Georgescu, proprietara Vincon Vrancea dar si a brandului de mezeluri Meda Prod 98, afacerile pe care le administreaza pe litoral sunt o sursa alternativa de venit, care pot compensa pierderile incasate din businessul cu mezeluri. Luchi Georgescu recunoaste ca se numara printre producatorii de mezeluri obligati sa "sacrifice profitul pentru mentinerea cotei de piata, in aceasta perioada de criza".

Exteriorul hotelului Melodia

Luchi Georgescu detine hotelurile Melodia (patru stele) si Favorit (doua stele) din statiunea Venus si spune ca isi doreste sa continue investitiile in domeniul turismului, insa "nu cu bani din fabrici".

In 2012 ea a finalizat o investitie de 3,6 milioane de euro in hotelul Melodia si sustine ca va mai investi inca un milion de euro in hotelul Favorit, daca sezonul estival va decurge bine.

Una dintre camerele hotelului Melodia

Meda, brandul de mezeluri pe care il conduce Luchi Georgescu, se afla in primii cinci producatori din Romania si estimeaza, pentru acest an, o cifra de afaceri de 28,5 milioane de euro, cu 5% mai mare fata de anul trecut.

Hotelul Mirage, cel mai mare centru de tratament balnear

Hotelul Mirage din statiunea Eforie Nord, renovat si inaugurat anul acesta, este un exemplu de succes realizat cu fonduri europene, prin proiectul intitulat "Crearea si dotarea Bazei de Tratament, Recuperare si Balneoterapie Mirage, Eforie Nord", finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013 si derulat in perioada 26.05.2011 - 25.01.2013.

Exteriorul hotelului Mirage MedSPA

Valoarea totala a proiectului derulat pe o perioada de 20 de luni se ridica la 6,8 milioane de euro, din acesta suma 3,7 milioane de euro fiind valoare eligibila nerambursabila.

Interior al hotelului Mirage MedSPA

Mirage MedSPA este in prezent cel mai mare centru de tratament balnear privat de pe litoralul romanesc si functioneaza sub umbrela companiei SC Briza Negre SRL Eforie Nord, companie ce opereaza si Terasa Litoral, Restaurantul Imperial, Cherhanaua La Stuf si Clubul Yacht, toate situate in statiunea Eforie Nord.

Cele 10 hoteluri all inclusive, pe litoralul romanesc

- Navodari: Phoenicia Luxury Hotel - 5 stele, 400 de locuri

- Mamaia: Best Western Savoy - 4 stele, 295 de locuri;

- Modern - 4 stele, 342 locuri;

- Family Club Mercur-Minerva - 3 stele, 612 locuri;

- Dorna - 3 stele, 290 de locuri;

- Victoria - 3 stele, 660 locuri.

- Neptun: 2D - 3 stele, 446 de locuri.

- Saturn: Saturn - 5 stele, 136 de locuri.

- Venus: Palace - 4 stele, 180 de locuri

- Mezotermale - 3 stele, 104 locuri.

Sursa: Ziua de Constanta

Investitii promise de peste jumatate de miliard de euro

Un studiu al companiei de consultanta Kohl&Partner estima ca, pana la finalul anului 2013, in Romania vor fi deschise circa 40 de hoteluri noi, volumul investitiilor depasind 580 milioane de euro. O parte vor fi inaugurate sub brandurile marilor lanturi internationale. Spre exemplu, Accor, prezent in Romania cu sase hoteluri, are in plan sa aduca Mercure si Mgallery.

De asemenea, in urmatorii ani vom vedea duse la bun sfarsit proiectele Marriott si Wyndham, anuntate de ceva vreme, dar inca nefinalizate. Cele doua lanturi internationale urmeaza sa deschida cate un Courtyard, respectiv Days Inn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#hotel litoral romanesc, #investitie hotel romanesc, #hoteluri cinci stele litoral, #cele mai noi hoteluri , #Hoteluri