Criterii exigente pentru clasificarea hotelurilor

Marti, 07 Martie 2006, ora 13:18
1357 citiri

Hotelurile vor incepe sa fie clasificate dupa criterii mult mai exigente.Autoritatea Nationala de Turism pregateste un proiect legislativ care va impune norme foarte stricte de acordare a stelelor. O prevedere greu de indeplinit de catre hotelieri se refera la personal. Potrivit viitoarelor reglementari, toti angajatii unitatilor de cazare, de la camerista la receptioner, vor trebui sa aiba pregatire de specialitate.

Conditia angajarii de personal calificat va fi impusa tuturor unitatilor de cazare, indiferent de categorie. Asa cer normele europene si, in plus, asa spera oficialii din turism ca vor rezolva problema lipsei de profesionalism, maniere sau amabilitate a angajatilor din domeniu.

Noile reglementari vor trebui sa fie deja in vigoare, incepand chiar cu acest sezon estival. Debutul lui oficial a fost devansat in acest an, in premiera pentru data de 1 mai. Cum pana atunci nu mai e mult, hotelierii isi fac deja griji. Multi se tem ca nu vor avea de unde sa faca rost de personal calificat, cu atat mai mult cu cat este criza de angajati cu pregatire de specialitate.

Exigentele marite ale oficialilor din turism vor afecta mai ales hotelurile de o stea sau doua. Aceasta este de altfel categoria cu cele mai mari probleme in privinta calitatii serviciilor si a dotarii. Oficialii Autoritatii Nationale pentru Turism spun ca in acest an vor trece la reevaluarea tuturor unitatilor de cazare existente.

Hotelurile care nu corespund criteriilor nou introduse vor pierde din numarul stelelor de clasificare. Reglementarile ar urma sa fie gata in cel mult o luna si sa intre in vigoare pana la data de 1 mai.

Realitatea TV

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...