Cele mai "intrigante" hoteluri si restaurante din lume

Duminica, 10 Iulie 2011, ora 16:33
3318 citiri
Cele mai "intrigante" hoteluri si restaurante din lume

Intr-o lume in care competitia acerba duce la falimentul multor unitati hoteliere si la disparitia restaurantelor banale, decorul neobsinuit, aproape scandalos, tinde sa devina un criteriu de departajare. Businessinsider a selectat cele mai inedite cinci hoteluri si restaurante de pe glob, a caror atmosfera socheaza turistii.

Restaurantul Ninja, New York

Cina la restauranul Ninja New York, intr-un castel cu decor tipic pentru perioada samurailor, din TriBeCa, nu este un lucru simplu, recomandat celor slabi de inima, titreaza Businesinsider.

Ca sa ajungi la locul unde iti va fi servita masa, trebuie sa parcurgi un labirint intunecat, trecand printre grote amenajate in stil dojo si pe langa gradini unde principiile feng shui sunt respectate intocmai.

Atmosfera "face cinste" razboinicilor ninja, iar servirea te va impresiona mai mult ca sigur, in conditiile in care chelnerul va cobori din tavan, pe o sfoara, silentios, aidoma unui ninja. De asemenea, te va amuza cu figurile de karate pe care le va executa, inainte sa iti ofere meniu.

Casa Bonita, Denver, Colorado

In cazul in care fatada inalta de peste 20 de metri, vopsita in roz nu este suficient de tipatoare incat sa iti atraga atentia, atunci marimea restaurantului cu siguranta ca o va face.

Casa Bonita, un restaurant cu specific mexican, are nu mai putin de 15.600 de metri patrati si include, pe langa localul propriu-zis, un parc de distracii pentru intreaga familie.

Ssupradimensionarea se aplica inclusiv meniului. Pregateste-te sa mananci pe saturate, in special coaste de vita, intr-un decor fascinant. O grota de pirati, dominata de statuia lui Quahuatomec, ultimul imparat aztec.

Hotelul Pixel, din Linz, Austria

Hotelul Pixel a fost inclus intr-un proiect arhitectural special pentru orasul Linz, menit sa il promoveze pentru statutul de Capitala Culturala Europeana, in 2009. Acum, unitatea hoteliera si-a pastrat farmecul unic si le promite turistilor o noua varianta pentru descoperirea Austriei.

Practic, hotelul este raspandit prin tot orasul, pentru ca spatiile de cazare se afla in locurile nefolosite din metropola austriaca.

Ai de ales intre mai multe camere, fiecare cu un design unic. Poti merge la atelierul unui fost muncitor, din Main Square sau la apartamentul din cartierul Frackviertel. De asemenea, poti inchiria barca Traisen, din 1955, daca ti-ar placea sa te retragi pe ape. Indiferent de alegerea ta, hotelul Pixel iti asigura o modalitate neobisnuita pentru a intelege mai bine orasul austriac.

Chocolate Boutique Hotel, Bournemouth, Anglia

Nu mai este de mult un secret ca totul pare mult mai bun cand este indulcit cu ciocolata. Acelasi lucru se aplica si hotelului Chocolate Boutique, din Bournemouth, Anglia.

Cand s-a deschis, in 2000, a fost asaltat de iubitorii ciocolatei. Daca iti rezervi un "Weekend de ciocolata", vei primi, din partea hotelierilor, o selectie de praline delicioase, servite alaturi de o sticla de vin si alte bauturi alcoolice. Mai tarziu, ti se va picta portretul, tot in ciocolata.

Poti opta pentru un atelier dedicat pretiosului dulce, unde vei invata cum se prepara si cum se decoreaza trufele belgiene. De la fantani cu ciocolata pana la cocktailuri care contin multa cacao si crema de nuga, vei descoperi acest desert aproape peste tot.

Hard day's Night Hotel, Liverpool, Anglia


Hotelul este complet dedicat celebrei formatii Beatles. De la camere inspirate de membrii trupei, pana la restaurant si bar, toate poarta amprenta celor patru. Poti cina la Blake's, numit astfel dupa Sir Peter Blake, cel care a desenat controversata coperta a albumului Sergean Pepper sau comanda un cocktail la Bar Four. Poti alege, de exemplu, "Love is all you need" sau "Strawberry Fileds with Pepper".

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#hoteluri, #restaurante, #top hotel, #top restaurant, #turisti , #Hoteluri