Cea mai buna perioada pentru vizitarea destinatiilor de top

Miercuri, 18 August 2010, ora 17:30
3560 citiri
Cea mai buna perioada pentru vizitarea destinatiilor de top

Pentru turisti, unul dintre avantejele crizei financiare consta in faptul ca hotelierii au fost obligati sa reduca din tarife astfel incat sa nu isi piarda clientii. O excursie in Hawaii sau in Insulele Caraibe este acum mai ieftina, iar daca alegeti lunile de extrasezon, puteti beneficia de reduceri de pana la 50%. Forbes a realizat topul celor mai cautate destinatii din lume, mentionand si perioada optima pentru vizitarea acestora. 

Plaje linistite in Caraibe, in iunie

Cea mai potrivita perioada pentru vizitarea Insulelor Caraibe, atat din punct de vedere al preturilor cat si al conditiilor meteo, este mai-iunie. In aceste doua luni costurile sunt reduse la jumatate fata de preturile practicate in lunile de iarna, vremea este frumoasa, iar plajele sunt linistite si lipsite de aglomeratie.

Preturile scad si mai mult in intervalul iulie-noiembrie, dar atunci este sezonul uraganelor.

O noapte de cazare, la un hotel de doua stele, in Caraibe incepe de la 150 dolari/persoana.

Vizitati Disneyland toamna 

O calatorie in lumea Disney poate afecta serios situatia financiara a unei familii, in special daca membrii acesteia aleg sa se cazeze la una dintre unitatile de top din cadrul parcului.

Totusi, Disneyland nu a scapat de efectele recesiunii mondiale, astfel incat si aici preturile au scazut considerabil.

Pe de alta parte, pentru a suplini pierderile, administratorii complexului de distractii au majorat taxele de acces.

Cea mai buna perioada pentru o excursie in Disneyland este cuprinsa in intervalul septembrie-decembrie, si chiar in ianuarie.

Cazarea in hotelurile din incinta Disney World incepe de la 240 dolari/persoana/ noapte, dar poate depasi si 400 dolari.

Septembrie, cea mai buna luna pentru Hawaii

Hawaii are o reputatie de locatie scumpa pentru petrecerea vacantelor. Insa criza financiara i-a facut pe multi hotelieri sa micsoreze tariful de cazare iar pe operatorii aerieni sa diminueze cu pana la 30% pretul curselor aeriene, titreaza Forbes.

Toata luna septembrie si inceputul lunii decembrie sunt cele mai propice perioade pentru vizitarea Hawaii. Desi in acest interval de timp, considerat a fi sezonul de tip low cost, puteti economisi foarte mult, principalul dezvantaj consta in ploile ocazionale.

In medie, o noapte de cazare in Hawaii este de aproximativ 300 dolari.

Cazare in Napa, de la 60 dolari/noapte

Daca vreti sa evitati traficul, aglomeratia si preturile exorbitante, dar va doriti totusi sa vizitati Napa, atunci este bine sa alegeti lunile de primavara.

Reducerile aplicate la hoteluri variaza intre 30 % si 50% la inceputul primaverii. Cele mai mici preturi sunt iarna, dar vremea este destul de mohorata, cu ploi si ceata.
Cazarea in Napa incepe de la 60 dolari/noapte/persoana, dar poate depasi 300 dolari, in functie de locatia vilei si de gradul de confort.

Reduceri considerabile in New York in ianuarie

Contextul economic financiar i-a fortat pe multi hotelieri din New York sa reduca tarifele, dar marile lanturi hoteliere au in continuare preturi foarte mari. Cu toate acestea, reducerile importante sunt inregistrate in intervalul ianuarie-martie.

Principalul dezvantaj este vremea racoroasa, dar si avantajele sunt pe masura: in aceasta perioada se pot obtine cel mai usor bilete pentru spectacolele de pe Broadway sau rezervari la cele mai cautate restaurante din oras.

In New York exista si hoteluri de 3 stele care practica tarife incepand cu 92 dolari/noapte/persoana.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#caraibe, #concediu, #disneyland, #hawaii, #new, #plaja, #turisti, #vacanta, #york , #Hoteluri