Camere de hotel unice in lume

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 12:14
3186 citiri
Camere de hotel unice in lume

Hotelurile clasice, desi ofera conditii de cazare excelente, incep sa fie subestimate si raman in urma unitatilor de cazare inedite, care vin in intampinarea amatorilor de experiente noi, propunandu-le camere sapate in gheata sau sculptate in blocuri de sare.

Ice Hotel, cele mai calduroase servicii de gheata

Notorietatea hotelului de gheata din Suedia, din localitatea Jukkasjarvi se datoreaza in primul rand turistilor care au apreciat ideea si care se inghesuie in fiecare an sa prinda un loc de cazare aici.

Originalitatea suedezilor a fost copiata si de alti hotelieri, dar hotelul din Suedia ramane totusi cel mai mare complex sculptat in gheata.

In fiecare an hotelul se construieste din nou, din blocuri masive de gheata, cu un design similar cu cele din anii precedenti. In sezonul 2010-2011, unitatea de cazare se va afla la cea de-a 21-a editie.

O noapte de cazare la hotelul de gheata costa de la aproximativ 270 de euro, pana la circa 750 euro, pentru un apartament de lux, cu doua paturi duble.

Gazduiti de "zane", in Cappadochia

Turcii au stiut cum sa exploateze una dintre curiozitatile naturale aflata pe teritoriul tarii lor si anume formatiunile din roca maleabila, cunoscute si ca “Semineele Zanelor”, din regiunea Cappadochia.

In interiorul mai multor roci de dimensiuni foarte mari au fost sculptate camere primitoare pentru turisti, iar in prezent aici functioneaza un ansamblu hotelier inedit.

Initial, incaperile erau locuite de localnici si pustnici sau functionau pe post de lacase de cult.

Costul unei nopti de cazare in hotelurile din Cappadochia pornesc de la 75 euro si pot ajunge pana la 220 euro, pentru camere mai spatioase si cu un confort sporit.

Hello Kitty, pentru copiii mari

In Taipei se afla un hotel dedicat unui personaj: Hotelul Hello Kitty. Indragitul personaj se afla peste tot in interiorul unitatii, incepand cu tapetul si terminand cu accesoriile pentru toaleta.

Trebuie insa sa fii un adevarat fan al caracterului, ca sa poti locui in acest hotel, tinand cont de faptul ca decorul dominat de nuante de alb si de roz ar putea sa nu fie pe placul oricui.

Cea mai ieftina cazare in Hotelul Hello Kitty costa aproximativ 188 euro/noapte, in timp ce la polul opus se afla penthouse-ul Royal care poate fi inchiriat pentru aproximativ 1.900 euro/noapte.

Burj al Arab, garantia luxului

Luxul opulent care caracterizeaza Burj al Arab nu mai este un mister pentru nimeni. Singurul hotel clasificat la sapte stele din lume a devenit un punct de referinta pentru cei care isi doresc sa fie cazati in conditii de un lux extravagant si intr-un confort aproape exagerat, tinand cont de faptul ca foarte multe camere au paturi incredibil de mari si mai multe seturi de perne.

Burj al Arab are o inaltime de aproximativ 320 metri si este al doilea hotel din lume, din punct de vedere al inaltimii, fiind depasit de Rose Tower, aflat tot in Dubai.

Pretul pentru o camera dubla standard in hotelul Burj Al Arab incepe de la aproximativ 1.500 euro si poate depasi 2.300 euro, pentru incaperile mult mai spatioase, de peste 170 mp si cu vedere la mare.

Salt Hotel, sculptat in sare

Unicul hotel construit integral din sare se afla in Bolivia, in apropierea desertului salin Uyuni.

Complexul inedit a fost realizat in 1993 si de atunci continua sa fie un magnet pentru turistii interesati atat de relaxare cat si de efectele benefice ale expunerii la sare.

Podelele, peretii, acoperisul, paturile, scaunele si mesele sunt toate sculptate in blocuri de sare si decorate cu un minim de accesorii pentru a spori confortul dar pentru a nu eclipsa cu nimic efectul deosebit al obiectelor din sare.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#camere, #cazare, #hotel, #ice, #inedit, #kitty, #salar, #turisti, #uyuni , #Hoteluri